Vladan Milojević (©AFP)
Vladan Milojević (©AFP)

Šampionski san ili java: Al Ahli u klinču sa Al Hilalom

Vreme čitanja: 2min | pet. 15.01.21. | 10:14

Vladan Milojević ima priliku da se u derbiju runde pobedom izjednači na vrhu sa rivalom iz Rijada

Bliži se polusezona, a situacija u Saudijskoj Arabiji ne deluje jasno. Al Hilal je lider, ali uz njega je gomila izazivača, koja je u dosadašnjem toku prvenstva istakla najozbilnije namere ka tronu. Prvi među njima je Al Šabab, koga sa kapitenskom trakom oko ruke predvodi Ever Banega, a potom i Al Ahli, koji se uzda u sirijsku gol mašinu Omara Al Somu. Al Tavon, Al Itihad i Abha nisu daleko i vrebaju svaki kiks najtrofejnijeg tima u zemlji. A, bilo ih je u proteklom periodu onoliko.

Izabrane vesti

Četa Razvana Lučeskua, koji na raspolaganju ima verovatno najjače štihove poput Bafetimbija Gomisa, Sebastijana Đovinka, Lusijana Vijeta i Andrea Karilja, remizirala je na tri prethodna ligaška susreta, odnosno sakupila samo šest od mogućih 15 bodova iz pet prethodnih duela. Tanak učinak sastava koji je navikao na pobede i pehare. Uprskao je Al Hilal šansu da u prethodnom periodu stekne osetnu prednost na čelu, pa verovatno strahuje pred večerašnji derbi kola sa Al Ahlijem (18.10).

Tim iz Džede je tri boda iza rivala iz Rijada i do Nove godine je čak držao prvo mesto. A, onda je ekipa Vladana Milojevića upisala dva vezana poraza i poremetila sopstveno samopouzdanje u trci za prvu titulu prvaka od 2016. godine. Ipak, upravo pozitivan rezultat protiv branioca krune mogao bi da vrati Rojalse u život i istakne legitimnu kandidaturu zeleno-belih za trofej.

Milojević od poznatih imena na raspolaganju ima Somu, Marka Marina, Ljubomira Fejsu, Samjuela Ovusua i Aleksandrua Mitricu. Nema dileme da u taboru Al Hilala imaju jasnu sliku oko toga da im od prve zvezde Al Ahlija preti najveća opasnost. To nije teško zaključiti jer je Al Soma otkako je stigao u tim iz Džede 2014. postigao čak 174 pogotka na 200 utakmica u svim takmičenjima.

Poslednji dvoboj ovih rivala desio se sredinom avgusta prošle godine i pripao je Al Ahliju, koji je na svom terenu slavio sa 2:1. Ipak, Al Hilal je bio neporažen na sedam mečeva koji su prethodili avgustovskom okršaju, a na tri protekla je bio pobednik.

SAUDIJSKA ARABIJA 1 - 13. KOLO

Četvrtak

Al Fajsali - Al Kadisija 2:2 (1:0)

Al Ain - Al Šabab 0:3 (0:0)

Al Itifak - Al Batin 1:1 (1:0)

Al Fateh - Al Tavon 1:2 (1:1)

Al Itihad - Abha 0:1 (0:0)

Petak

13.55: (3,00) Damak (3,20) Al Vahda (2,30)

16.10: (4,00) Al Raed (3,45) Al Nasr (1,85)

18.10: (3,50) Al Ahli (3,35) Al Hilal (2,00)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Saudijska Arabija 1Al Ahli DžedaAl Hilal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara