Vinisijus Melo i Uroš Matić (Star Sport)
Vinisijus Melo i Uroš Matić (Star Sport)

Čukin specijal: Vinisijus Melo donosi 2.500.000 evra na Banovo Brdo

Vreme čitanja: 2min | sub. 28.09.24. | 19:29

Brazilski napadač pred transferom u Al Džaziru, klub iz Ujedinjenih Arapskih Emirata

Pričao je sportski direktor Vladimir Matijašević u avgustu mesecu da je Čukarički ovog leta odbio ponudu od 1.500.000 evra za Vinisijusa Mela verujući da klub može znatno bolje da zaradi na brazilskom napadaču. Ispostavilo se da je uprava kluba sa Banovog Brda bila u pravu. Prema informacijama Sport Kluba, Melo je na pragu transfera u Al Džaziru, a klub iz Ujedinjenih Arapskih Emirata platiće 2.500.000 evra Brđanima koji će zadržati pravo na određene procente od naredne prodaje.

Kako se prelazni rok u Emiratima zatvara u utorak, 1. oktobra, ostalo je sasvim dovoljno vremena za finalizaciju administrativnih poslova, te ozvaničenje nove, velike zarade srpskog kluba. Transferi u rasponu od 2.000.000 do 3.000.000 evra postali su specijal Čukaričkog. Baš minulog leta Igor Miladinović je za 3.000.000 evra pojačao Sent Etjen, za isti novac su prethodnih godina odlazili Dimitrije Kamenović, Slobodan Tedić, Nikola Petković, a Melo će se izjednačiti sa Petrom Mićinom i Markom Rakonjcem.

Izabrane vesti

Brazilski centarfor je sjajno otvorio sezonu, postigao je pet i namestio jedan gol u uvodnih osam rundi, a Čukarički će izvesno napustiti sa učinkom od 11 pogodaka i tri asistencije na 22 nastupa. Član Mozzart Bet Superlige Srbije doveo ga je februara ove godine iz MLS-a, odnosno Šarlota.

Čukarički sa 18 pogodaka od starta prvenstva slovi za jedan od najkonkretnijih i najproduktivnijih napada u srpskoj eliti. Jasno je da će odlazak Mela predstavljati udarac, ali beogradskom timu na raspolaganju ostaje superligaški veteran Milan Pavkov, biser Mihajlo Cvetković, odnosno Slobodan Tedić koji je ove sezone dobijao priliku na kašičicu.


tagovi

ČukaričkiVinisijus Melo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara