Zvezdan Terzić: Uplatili smo 5.000.000 evra za porez, državi ne dugujemo ni dinar

Vreme čitanja: 1min | sub. 28.09.24. | 13:18

„Od 2014. godine u budžet Republike Srbije smo uplatili 47.000.000 evra“, poručio je generalni direktor Crvene zvezde

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić obelodanio je da je klub sa Marakane tokom petka izvršio uplatu od 5.000.000 evra državi na ime poreskih obaveza. On je dodao da Crvena zvezda u ovom trenutku državi ne duguje ni dinar, i da su već izmirene sve obaveze za naredni UEFA monitoring koji dospeva 15. oktobra.

Izabrane vesti

„Fudbalski klub Crvena zvezda juče je izvršio uplatu od pet miliona evra po osnovu poreskih obaveza. Klub je time izmirio u celosti sve dospele obaveze prema državi. Ukupno od 2014. godine naš klub je u budžet Republike Srbije uplatio 47 miliona evra. Sredstva za finansiranje kluba i servisiranje poreskih obaveza obezbeđena su pre svega prihodima iz inostranstva koji učestvuju u ukupnom finansiranju FK Crvena zvezda sa 83%. Takođe, važno je napomenuti da je klub ove godine ostvario rekordan prihod, pre svega od transfera igrača i UEFA bonusa. Navedenim prihodima izmirene su sve obaveze za UEFA monitoring za koji je rok 15. oktobar“, rekao je Zvezdan Terzić u izjavi dostavljenoj medijima.

On je dodao da će Crvena zvezda nastaviti sa sličnim poslovanjem u budućnosti.

„FK Crvena zvezda ostaje posvećen urednom servisiranju obaveza prema državi, finansijskoj stabilnosti i paralelno investicijama koje su dovele do sportskog i poslovnog rasta kluba. Po našoj internoj proceni vrednost igračkog kadra Crvene zvezde trenutno iznosi 100 miliona evra“.



tagovi

Zvezdan Terzić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara