Janis Sferopulos (ABA liga)
Janis Sferopulos (ABA liga)

Sferopulos: Želim strpljenje, stalno se priča o fajnal-foru, a Zvezda jednom u 12 godina bila u Top 8

Vreme čitanja: 3min | sub. 28.09.24. | 20:27

"Moraju da veruju svima ovde, a ne da plaču od prvog poraza. Radimo naporano i znam da ćemo biti bolji", rekao je trener crveno-belih posle pobede nad Mornarom

Nisu košarkaši Crvene zvezde odigrali dobru partiju protiv Mornara, ali su upisali prvu pobedu u ABA ligi za sezonu 2024/25 što je iz trenutne perspektove najbitnije. Svestan nedostataka u igri svog tima je i trener Janis Sferopulos, međutm grčki stručnjak je ubeđen da će njegovi izabranici igrati sve bolje, a na konferenciji za medije posle okršaja sa Baranima je svim navijačima, a pogotovo onim nevernim, poslao snažnu poruku koja se odnosi na jednu stvar - strpljenje.

"Moramo da nastavimo da pobeđujemo utakmice. To je najvažnije. Svi moraju da budu kordinisani, imamo šest novih igrača u timu. Potencijal nam je veliki, ali ne razmišljamo predaleko o budućnosti, već idemo meč po meč. Znam da navijači mnogo očekuje, ali želim da im pošaljem poruku. Moraju da budu strpljivi i veruju timu i svima ovde, a ne da plaču od prvog poraza. Sezona je jako duga. Moraju da pruže podrške. Svake sezone se vrti priča oko fajnal-fora, ali je u poslednjih12 godina, Zvezda samo jednom bila u top osam Evrolige", gorku istinu je izrekao Sferopulos.

Izabrane vesti

Bilo je reči i o samoj utakmici za koju je rekao da nije bila dobra samo u drugom kvartalu.

"Dobro smo počeli igru, dobra odbrana i napad u prvom četvrtini. Druga četvrtina je bila loš period na meču za nas, mnogo smo poena primili, ali je zato drugo poluvremene bilo odlično. Bili smo agresivni, primili samo 31 poen, imali dobru saradnju na obe strane terena. Birali smo dobre opcije u napdu i slavili sa dvocifrenom razlikom. I dalje imamo mnogo toga da poboljšamo, treba nam vreme jer smo druga ekipa u odnsu na lani. Radimo naporno i uskoro ćemo igrati puno bolje."

Sledi evroligaški derbi i megdan sa Parizom. Da li je ekipa spremna za njega?

"Spremni ili ne, čeka nas prva utakmica Moramo da odemo tamo sa svm svojim "oružjem". Ne biramo utakmice, sa istim intezitetom igramo i ABA ligu i Evroligu. Verujem procesu, igračima i kako radimo. Znamo da igramo dobro, ali bićemo bolji."

O igračima koji se nisu našli u sastavu večeras.

"Davidovac je iz porodičnih razloga odsustvovao, imamo 16 igrača i neko će uvek morati da izostane iz rostera. Sa Plavšićem je sve u redu", zaključio je Grk.

Sa druge strane, trener gostiju, Mihailo Pavićević, je rekao da je malo falilo da Mornar zbog finansijskih problema ni ne bude deo lige ove sezone.

"Fokusirani smo da iskoristimo svaki trening i utakmicu za ulazak u takmičarsku formu. Čestitam Zvezdi na zasluženoj pobedi, ali bi im takođe poželeo uspešnu sezonu na svim frontovima. Ujedno, želim da kažem da su me prijatno iznenadili moji igrači, pružili su dobar otpor jednom evroligašu. Imamo potpuo novi tim, tokom utakmice pogrešim ime igraču, pokušam da u sprintu vidim ko šta može, da namestim igru. Nastavićemo da radimo, dobra je atmosefra zadovoljan sam, idemo utakmicu po utakmucu. Težak nam je raspored, nije nam mogao biti gori. Srećan sam i ponosan na sve što smo uradili ovog leta da bi spasili klub i da bi ljubitelji košarke u Baru imali priliku da gledaju najbolje ekipe u regionu poput Zvezde i Partizana. Nećemo klonuti, nadamo se da će se košarka igrati u Baru posle svih nas."

Zato je cilj u ovoj sezoni prilično prost.

"Moj cilj je da stabilizujem igru, pokušamo da dobijemo utakmice koje možemo, a da ovakve utakmice protiv Zvezde iskoristimo da se unapredimo. Naš primarni cilj je da zadržimo elitni status. Ako me pitate odakle mi je snaga da svake godine iznova pravim ekipu, ove godine mi je nju dao moj brat i na tome ću da završim", završio je Pavićević.


tagovi

Janis SferopulosKK Crvena zvezdaKK MornarMihailo Pavićević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara