Nenad Bjelica (Reuters)
Nenad Bjelica (Reuters)

Bjelica resetovao Dinamo, Bruno se igrao fudbala (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 28.09.24. | 22:26

Modri zgormili gradskog rivala na povratničkom debiju trenera

Bio je Dinamo u kanalu posle bolnih i teških poraza od Hajduka, Bajerna i Slavena, ali se vratio Nenad Bjelica da ga izvuče i ekspresno je uspeo.

Na povratničkom debiju novog-starog trenera, Dinamo je razbio gradskog rivala Lokomotivu 5:1 i za manje od sat vremena rešio utakmicu uz majstorsko izdanje Bruna Petkovića.

Izabrane vesti

Bjelica je trener koji je u prvom mandatu na klupi Modrih oživeo posrnulu karijeru Bruna Petkovića, doveo ga je skoro kao propalog igrača koji se šest godina mučio po Italiji i napravio od njega najboljeg igrača HNL-a i hrvatskog reprezentativca. Pre Bjelice je Petković dao tek desetak drugoligaških i nijedan prvoligaški gol u Italiji, kod njega u Dinamu je igrao najbolji fudbal u karijeri i upisao po 23 gola i asistencije na 74 meča. Očigledno da mu je i večeras prijala obnova saradnje sa Bjelicom.

Šok-terapija novog trenera je odmah dala lekovita svojstva posrnulom Dinamu. Promenio je neke igrače, posebno u odbrani i Dinamo je izgledao moćno kao pre poraza od Hajduka. Goleadu u Maksimiru je otvorio talentovani Martin Baturina nakon asistencije Ristovskog.

A onda je na scenu stupio Petković. U 34. minutu je golčinom iz slobodnjaka duplirao prednost i omogućio Dinamu miran odlazak na odmor.

Često brojke ne mogu na pravi način da otkriju koeficijent fudbalske inteligencije Dinamovog napadača, pa nigde u brojkama neće stajati majstorski potez iz 51. minuta kada je šmekerski propustio loptu do Ademija koji je iz drugog pokušaja matirao Lokomotivinog golmana za 3:0.

Uspela je Lokomotiva da smanji preko Vrbančića na dva gola zaostatka, ali je na kraju ipak doživela debakla. Posle gomile promašenih prilika, Dinamo je u nadokandi vremena još dva puta spakovao loptu u mrežu. Oba puta Španac Raul Torente koji je bio jedno od iznenađenja u prvoj postavi. I oba puta nakon kornera. Bili su mu to prvi golovi u dresu hrvatskog šampiona.

Dinamo u mnogo boljem raspoloženju dočekuje Monako u sredu u Ligi šampiona.



tagovi

Dinamo ZagrebNenad BjelicaBruno Petković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara