(© MN Press)
(© MN Press)

Zvezdin džoker na putu do trofeja: Igrao kao korektor i bloker, ali nikada i kao primač

Vreme čitanja: 2min | ned. 29.09.24. | 00:43

"Upraznilo se mesto u postavi, pa sam prihvatio odluku stručnog štaba", ističe Aleksandar Blagojević

/Od izveštača Mozzart Sporta iz Smedereva/

Kada je trener Ivica Jevtić u toku drugog seta uputio pogled ka Aleksandru Blagojeviću nagovestivši da se pripremi za ulazak u igru, ni najveći optimisti u redovima Crvene zvezde nisu zamišljali da će se ovaj korektor pokazati kao džoker u Superkupu Srbije protiv Vojvodine Mozzart.

Izabrane vesti

Povratnik u crveno-beli tabor našao se u pomalo neočekivanoj situaciji. Mučila se njegova ekipa da pronađe ritam u Smederevu, a najviše nedaća imala je na poziciji drugog primača servisa. Mladi Danilo Ilić pokušao je da nadomesti izostanak Filipa Stoilovića, kao što je bio slučaj i u revanš meču prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Omonije. Ukoliko je tada odgovorio izazovu, sada je stručni štab u određenom momentu procenio da je možda pametnije napraviti "nesvakidašnju" kombinaciju u nedostatku adekvatnih opcija. Izbor je baš pao na Blagojevića, koji je i sam bio iznenađen na koji način je iskoristio ukazanu šansu. Iako utakmicu nije završio sa impozantnim individualnim učinkom, nanizavši "svega" deset, sama pojava u postavi uticala je da Beograđani naprave preokret posle gubitka uvodnog seta i krenu po trofej.

"Uloga da budem džoker je sticaj čudnih okolnosti. Upraznilo se mesto na poziciji primača servisa, pa sam i prihvatio odluku trenera Ivice Jevtića", istakao je Blagojević za Mozzart Sport.

(© Odbojkaški savez Srbije)(© Odbojkaški savez Srbije)

Kako se ne seća da li je ikada imao sličan zadatak, priznaje da je osećao strepnju.

"Igrao sam kao korektor i srednji bloker, ali nikada i kao primač. Drago mi je zbog datog poverenja kao iskusnom igraču. Na kraju se ispostavilo i da funkcioniše onako kako bi trebalo. Međutim, uvek postoji strah, čak i kada ulazim na mesto korektora. Olakšavajuća okolnost je bila da nisam imao nikakav vid tereta. Ništa se nije očekivalo od mene. Trudio sam se da iznesem koliko sam mogao. Nisam previše doprineo na prijemu, ali jesam u drugim elementima".

Rokada je bila samo jedan od odlučujućih faktora na putu do pobede. Podjednako presudna, barem na osnovu Blagojevićevog viđenja, pokazala se, između ostalog, atmosfera na tribinama zahvaljujući vatrenoj podršci navijača.

"Publika je dala vetar u leđa tokom petog seta. Kada smo već bili na izdisaju snage, njihovo prisustvo bilo je značajno. Trebalo bi po nekom pravilu da igrači Vojvodine Mozzart kao mlađi imaju više elana. Osim toga, ključna je bila energija, ne i iskustvo. U pojedinim momentima jednostavno smo pokazali veću želju od Novosađana".

Sezona je otvorena kao u snovima, dok je prethodno ostvarena još jedna pusta želja - da ponovo bude u starim bojama.

"Superkup uvek ima posebnu težinu, pošto klubovi nisu u pravom igračkom ritmu. S druge strane, životna želja bila je povratak u Crvenu zvezdu. Upravo sam iz tog kluba i krenuo da gradim karijeru. Najviše volim ovaj dres, tako će i uvek da bude", zaključio je Blagojević.

Piše: Uroš Selenić


tagovi

Superkup SrbijeOK VojvodinaOK Crvena ZvezdaAleksandar Blagojević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara