Fudbaleri Boke Juniors (©Reuters)
Fudbaleri Boke Juniors (©Reuters)

Kriza Boke, Martinezu se ljulja klupa, Romera suspendovao klub zbog ispada s navijačima

Vreme čitanja: 3min | sub. 28.09.24. | 23:01

Posle poraza u Superklasiku na Bombonjeri, plavo-žuti noćas (01.00) gostuju Belgranu u 16. kolu šampionata Argentine

Posle poraza u Superklasiku trener Boke Juniors Dijego Martinez se drži na konopcu pred gostovanje u Kordobi protiv Belgrana (01.00). Bez nekoliko standardnih igrača i sa mnogo promena u pokušaju da preokrene nepovoljnu situaciju, popularni Đenovljani dolaze na stadion Hulio Sezar Viljagra sa željom da prekinu niz neuspeha i uhvate priključak za gornji deo tabele.

Minimalan poraz od River Plejta, loša igra i neobični postupci Serhija Romera koji je prekoravao navijače, stvorili su nepovoljnu plimu u La Riberi.

Izabrane vesti

Protekli sati smirili su vodu nakon sastanka na kojem je Fudbalski savet Boke, potvrdio ostanak Martinesa na funkciji, ali se iza zatvorenih vrata zna da trener može da bude otpušten ako se ekipa uskoro ne trgne.

01.00: (3,15) Belgrano (3,05) Boka Juniors (2,45)

Sa nadom da će Kordoba biti tačka sa koje će da počne uspon ka vrhu tabele, ujedno i ponovni priključak u borbu za titulu, što je jedan od dva fronta koja ostaju uz Kup Argentine, Martinez zna da on hoda po zategnutom užetu. Da okolnosti budu još teže, strateg plavožutih ne može da računa na nekoliko standardnih prvotimaca.

Prema onome što se desilo na prošlom treningu, šest izmena se ocrtava u jedanaest u odnosu na Superklasiko. Sigurnio van tima je Serhio Romero. Klub ga je samkcionisao na dva meča zbog ispada s navijačima. Umesto njega šansu među stativama dobiće mlađani Leandro Brej. Istovremeno, mnoge modifikacije će se videti u defanzivi. Luis Advinkula i Markos Roho neće biti dostupni, a Kristijan Lema je suspendovan zbog crvenog kartona u Superklasiku. Stoga će na njihova mesto doći Huan Barinaga, Aron Anselmino i Nikolas Figal.

Uprkos kombinacijama sa tri napadača, Martinez će se ponovo povinovati standardnoj formaciji 4-4-2 i takođe će pomerati igrače u veznom redu. Milton Delgado je već viđen umesto Pola Fernandeza, dok će Tomas Belmonte biti zamena za Ignasija Miramona, u pratnji Kristijana Medine i Kevina Zenona. Za razliku od defanzivne i vezne linije, napadački dvojac je nepromenljiv, koji će i ovoga puta činiti Migel Merentijel i Edinson Kavani.

Sa svoje strane, Belgrano dočekuje Boku nakon što je prekinuo niz od šest utakmica bez pobeda, pobedivši u poslednjem meču sa 4:2 protiv Atletiko Tukumana i oduzevši im san da se vinu na čelnu poziciju. Tim Huana Kruza Reala trenutno se nalazi na 12. mestu sa istim brojem osvojenih bodova kao i trenutni rival, sa po 21 jedinicom, ali i lošijom gol razlikom.

I dalje bez mogućnosti da računaju na Sančeza i Paserinija, koji su povređeni, ekipa Belgrana će u ovom kolu imati prednost da igra pred svojim navijačima i stiže veoma motivisana zbog ubedljive pobede u prošlom kolu. Međutim, plavo-beli tim se smatra velikim autsajderom po mišljenju tamošnje fudbalske javnosti i ne očekuje da će im biti lako protiv velikana Boke Juniors.

U poslednjih pet zvaničnih mečeva u sezoni zabeležena je samo jedna pobeda, uz dva nerešena ishoda i dva pretrpljena poraza, pobedivši Atletiko Tukuman, remizirajući sa Independijenteom i Njuels Old Bojsom, pored poraza od Atletiko Paranaensea i od Gimnazije iz La Plate. Igrajući kao domaći tim, na stadionu Hulio Sesar Viljagra, Belgrano je zabeležio učinak od šest pobeda, dva remija i samo dva poraza u poslednjih deset odigranih mečeva.

ARGENTINA 1 – 16. KOLO

Subota

Rivadavija – Instituto 1:1 (1:1)

/Vilja 26 – Puebla 19/

San Lorenco – Banfild u toku

Estudijantes – Defensa i Hustisija u toku

Godoj Kruz – Urakan u toku

Nedelja

01.00: (3,15) Belgrano (3,05) Boka Juniors (2,45)

19.30: (1,95) Kordoba (3,35) Santijago Barakas (4,20)

23.15: (1,70) River Plejt (3,50) Taljeres (5,50)

Ponedeljak

00.30: (3,40) Sarmijento (3,10) Union Santa Fe (2,30)

02.00: (2,20) Lanus (3,15) Himnasija La Plata (3,60)

23.55: (2,05) Argentinos Juniors (3,20) Atletiko Tukuman (4,00)

Utorak

02.00: (1,62) Rasing(3,50) Platense (6,50)

23.30: (2,80) Tigre (2,95) Independijente (2,80)

Sreda

01.30: (3,40) Rosario (3,10) Velez (2,30)

***kvote su podložne promenama

PIŠE: Đorđe RADONJIĆ


tagovi

Južna AmerikaArgentinaArgentina 1Boka juniorsBelgrano

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara