(©RSS)
(©RSS)

Nije bilo -13, ali novi poraz Srpkinja u Holandiji, Bregar pocrveneo

Vreme čitanja: 2min | sub. 28.09.24. | 23:18

Naše rukometašice poražene u Den Bošu – 26:22 od svetskih šampionki iz Kumamota 2019. Slovenački stručnjak isključen u nastavku

Ženska rukometna reprezentacija Srbije poražena je i na drugom prijateljskom meču u Holandiji. Ovoga puta, domaći tim odneo je pobedu rezultatom 26:22 (15:11). U petak je bilo čak 40:27 za svetskog šampiona iz Kumamota pre pet godina.

Najbolja igračica u srpskom timu bila je kapiten Jovana Risović sa 14 odbrana, dok je Anđela Janjušević ponovo bila najraspoloženija u napadu sa šest golova.

Izabrane vesti

Selektor Bregar na teren je najpre poslao Risović, Radosavljević, Radević, Janjušević, Lazić, Jovović i Bojičić.

Uvodni minuti protekli su bez golova, a onda su se oba tima raspucala. Lazić je predvodila napad Srbije i posle 10 minuta igre selektor Larson zatražio je tajm aut pri zaostatku njegovog tima od dva gola (3:5). Konsolidovale su Holađanke svoje redove brzo, uhvatile su priključak, učvrstile odbranu i već sredinom prvog dela igre povele sa 10:7. Mučilo se srpski tim u nastavku sa organizacijom napada, raspoložene su bile obe golmanke domaćih, ali je Jovana Risović sa ukupno osam odbrana za 30 minuta ipak zaradila aplauze svih gledalaca. Nije kapiten Srbije mogla bez pomoći svojih saigračica, te je Holandija na pauzu otišla pri vođdstvu od 15:11.

Na startu drugog dela igre selektor Srbije dobio je crveni karton, te su Srpkinje igrale sa dve igračice manje. Iako je Jovović izborila sedmerac koji je Janjušević sigurno realizovala, Holanđanke su iskoristile brojčanu prednost da uvećaju razliku. Risović je svojim odbranama vratila tim u igru, ali snage da ugroze prednost rivala Srpkinje nisu imale do kraja meča.

Kapiten Srbije, Jovana Risović, imala je fantastičnu partiju, ali je istakla da žali za tretmanom koji je onemogućio veći spektakl i bolju proveru.

Bilo je dobro, hvala devojkama što su mi pomogle da upišem ovakav učinak. Odbrana je zaista bila mnogo bolja nego juče, za manje od 24 sata smo uradili analizu, izvukli pouke i već danas mnogo toga popravile, u odbrani, napadu i posebno vraćanje nazad. U većini segmenata smo pokazali napredak, rezultat to i sam govori, ali žao mi je što smo došli ovde na prijateljske utakmice, a dobili smo ovakvo suđenje. Praktično smo pola utakmice igrali sa igračicom manje, ali drago mi je što smo ovih sedam dana kvalitetno iskoristili za pripremu za novo okupljanje i Evropsko prvenstvo”, istakla je Risovićeva.


tagovi

ženska rukometna reprezentacija SrbijeUroš Bregar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara