Kompani: Kejn? Ne znam, nisam lekar; Alonso: Teže nego protiv Tuhela

Vreme čitanja: 2min | sub. 28.09.24. | 22:08

Manuel Nojer poručio da bi voleo da u Bajernu igra sa Musijalom i Vircom

Po prvi put otkako je seo na klupu Bajerna iz Minhena, Vensan Kompani nije se radovao pobedi. Bajer Leverkuzen, stekao se utisak, došao je po bod na Alijanc arenu, i odneo je bod kući. Bez obzira na to, belgijski strateg nije nezadovoljan partijom svojih momaka.

Bavarci su bili dominantni, imali daleko više pokušaja, opasnije šanse, a goste sveli na svega dva šuta, od čega je jedan bio pogodak Roberta Andriha za 0:1. Posle toga, šampion gotovo da nije stvorio ni polupriliku...

Izabrane vesti

"Kada ste trener Bajerna uvek idete na pobedu, to je normalno. Igrali smo onako kako smo se dogovorili, kontra presing je bio dobar, osvojili smo mnogo lopti na protivničkoj polovini, stvorili toliko šansi... Bila je to vrhunska utakmica, međutim ništa još nije gotovo. Želimo da napredujemo. Puno toga je još pred nama", kazao je Kompani.

O povredi Harija Kejna u finišu utakmice nije mogao mnogo toga da kaže:

"Ne znam, nisam lekar. Mogu samo da se nadam da nije ništa ozbiljno. Još je rano. Verujem da će biti spreman za sredu i gostovanje Aston Vili".

Nije Kompanija zaobišlo ni pitanje o Aleksandru Pavloviću, koji je postigao pravi evrogol.

"Veoma talentovan momak. Igra tako zrelo, saigraču mu veruju... Podržavamo kad pogreši, ohrabrujemo kad odigra dobro. Siguran sam da će postati vrhunski igrač, ne samo u nemačkim okvirima, već na svetskom nivou".

Ćabi Alonso nije delovao nezadovoljno posle 1:1, mada su njegovi momci odigrali jedan od slabijih mečeva poslednjih meseci. Novinari su za Španca imali direktno pitanje: da li mu je bilo teže nego protiv Tomasa Tuhela prošle sezone?

"Da, danas je bilo baš teško... Prošle sezone ovde smo takođe odigrali nerešeno, ali danas je bilo teže. Nisu nam dali da dišemo. Morali smo da budemo veoma disciplinovani da bismo odigrali nerešeno. Ponosan sam na tim i zadovoljan bodom", poručio je Alonso.

Kapiten Bajerna Manuel Nojer izjavio je da su on i njegovi saigrači morali da slave, uzimajući u obzir terensku nadmoć. A potom je pomenuo i Florijana Virca.

"Zaslužili smo više od boda, bili smo bolji tim, imali bolje prilike. Gol koji smo primili malo nas je poremetio, ali uspeli smo da se vratimo brzo".

Komentar o Musijali i Vircu, trenutno najboljim igračima Nemačke?

"Da, fantastični momci... Voleo bih da ih vidim u istom timu".

Dakle, želite Virca u Bajernu?

"Kao što sam rekao, voleo bih da igram sa obojicom".


tagovi

Vensan KompaniĆabi Alonso

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara