Pogodak Brajana Saragose (©AFP)
Pogodak Brajana Saragose (©AFP)

I Barsa krvari: Ulična podvala Saragose i surovi Budimir bičovali grešnog Flika (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 28.09.24. | 22:53

Osasuna slavila sa 4:2 i Blaugrani nanela prvi poraz u sezoni

Izgledala je nekako osvežavajuće, moćno, nedodirljivo. Ali besmrtni ne postoje, a Barselonu su na tu surovu činjenicu podsetili Brajan Saragosa i Ande Budimir. Osasuna je nastavila da teroriše rivale na svom Sadaru, mada je ova večerašnja ipak vrednija od drugih. Jer nijeOsasuna samo nanela Barsi prvi poraz u sezoni. Osasuna se s njom igrala i na kraju je išutirala nazad u Kataloniju – 4:2 u osmom kolu Primere.

Hansi Flik je na surov način kažnjen zbog greha sa startnom postavom. Čini se da je i on poleteo posle briljantnih izdanja njegovog tima na startu sezone. Ostavio je na klipi Lamina Jamala, ostavio i Rafinju… I vrlo brzo shvatio da se grdno prevario.

Izabrane vesti

Brajan Saragaosa je fudbalski svet podsetio da ima pik na Barselonu. Dao joj je dva gola na jesen 2023. zbog čega je i danas fudbaler Bajerna na privremenom radu u Pamploni. Baš je Saragosa gađao u trepavicu Antea Budimira za prvi gol Osasune, da bi zatim “zarolao” Injakija Penju kao da je istrčao da odigra neku revijalnu, uličnu utakmicu protiv klinaca isped zgrade.

Prava čarolija. Ne može mnogo lepše od toga.


Uzalud su Katalonci tražili da se gol poništi zbog toga što je u začetku akcije Lukas Toro nagazip Paua Viktora. Nakon što je prvo dotakao loptu, doduše. Za razliku od svih dosadašnjih utakmica, Barsa je izgledala defanzivno ranjivo, a ofanzivno kao tim koji ne zna šta će sa loptom.

Nije bilo realno da će tako igrati do kraja meča. I početkom drugog poluvremena zaista je zaličilo da će se ponoviti jesen 2023, kada je Saragosa dva puta matirao tada Mark Andrea Ter Štegena, samo da bi se Barselona izvukla i kući vratila sa bodom u džepu (2:2).

Ovog puta pogurao ju je Serhio Erera. Golman Osasune – inače jedan od omraženijih u Španiji, jer voli da provocira, pa je na gostovanjima često izložen zvižducima – opet nije mogao da se iskontroliše. Želeo je da pogura kontru svog tima, umesto toga je loptu predao u noge Đerardu Martinu, da bi potom užasno reagovao i na udarac Paua Viktora.

Barsa je bila u zaletu i izgledalo je da se Barsa vraća. Bila je to zabluda. Mada je i Erera okajao raniji greh kada je zaustavio fenomenalan Ferara Toresa u opasnom naletu.

Samo koji minut kasnije postalo je jasno da Osasuna ovog puta ne želi da se igra sa plenom. Budimir je iznudio penal posle prekršaja Serhija Domingeza i sam ga pretvorio u vođstvo od 3:1. Njegov 46 gol u dresu Osasune u Primeri. On je sada drugi najbolji strelac u istoriji kluba. Iako je u Pamploni svega četiri godine.

Ni tu nije bio kraj Flikovoj agoniji, jer je u 85. minutu, baš posle Jamalove greške, Abel Bretones ispalio projektil kakav se retko viđa i Barseloni zapretio ozbiljnom katastrofom. Doduše izbegnutom posle utešnog pogotka Jamala, on sebi ipak nije dozvolio da utakmicu isprati iz uloge pukog statiste.



No ovaj film, Barselona će pokušati što pre da izbriše iz glave. Jer sad svi znaju da i Barsa krvari. A ako krvari, nije besmrtna.

PRIMERA – 8. KOLO

Petak

Valjadolid - Majorka 1:2 (0:0)

/Sančez 90+4 – Larin 59, Valeri 83/

Subota

Hetafe - Alaves 2:0 (1:0)

/Amrabari 42, Milja 58pen/

Rajo Valjekano - Leganes 1:1 (1:0)

/Kameljo 8 - Krus 55/

Sosijedad - Valensija 3:0 (1:0)

/Kubo 8, Oskarson 80, 90+3/

Osasuna - Barselona 4:2 (2:0)

/Budimir 18, 72pen, Saragosa 28, Bretones 85 – Viktor 53, Jamal 89/

Nedelja

14.00: (2,15) Selta (3,45) Đirona (3,35)

16.15: (1,75) Atletik Bilbao (3,50) Sevilja (5,00)

18.30: (1,75) Betis (3,60) Espanjol (5,60)

21.00: (2,85) Atletiko Madrid (3,50) Real Madrid (2,55)

Ponedeljak

21.00: (1,48) Viljareal (4,40) Las Palmas (6,75)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Brajan Saragosaante budimirBarselonaOsasuna

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara