(©Reuters)
(©Reuters)

Sadilek pao s bicikla, Bjekovića udario tramvaj, Kanjizaresa posekao losion

Vreme čitanja: 2min | pon. 10.06.24. | 10:09

Bizarne povrede fudbalera pred velika takmičenja

Nema ništa gore za fudbalera nego kad se povredi pred sam start velikog takmičenja, pa silom prilika mora da ga propusti. A, taman je sebe video na velikoj sceni...

Gotovo pred svako takmičenje, Svetsko ili Evropsko prvenstvo, dogodi se po neki bizarni slučaj, a poslednji u nizu kojeg je pogodio takav peh je povremeni kapiten reprezentacije Češke Mihal Sadilek, koji će morati da propusti predstojeći šampionat Evrope zato što je – pao s bicikla. I tom prilikom zadobio takvu posekotinu da ne može da igra fudbal neko vreme.

Izabrane vesti

Neverovatni pehovi pogađali su i naše igrače. Legendarni as Partizana, danas potpredsednik FS Srbije Nenad Bjeković nije igrao na Svetskom prvenstvu 1974. godine zato što ga je – udario tramvaj. Bjeković je pred polazak na Mundijal želeo da ode da se pozdravi sa porodicom i doživeo je tešku saobraćajnu nesreću, zbog koje nije išao u Nemačkoj.

Svežiji u sećanju je slučaj Aleksandra Kocića, koji je dan pred polazak na Evropsko prvenstvo 2000. godine „morao“ da odustane. Golman tadašnje Jugoslavije se sapleo na izlasku iz kupatila i polomio prst na nozi.

Aleksandar KocićAleksandar Kocić

Da je golmanima kupatilo najveći neprijatelj pred put na takmičenje pokazao je i slučaj Santijaga Kanjizaresa. Španski čuvar mreže nije otputovao na Mundijal 2002. godine jer mu je ispao losion posle brijanja i posekao mu tetivu palca.

Švedski reprezentativac Albin Ekdal nije išao na EP 2016. godine iz nestvarnog razloga: kod kuće je slavio opstanak svog kluba Hamburga u Bundesligi i pao je preko staklenog stola...

Nisu u pitanju izostanci sa velikih takmičenja, ali vredi pomenuti još neke totalno bizarne povrede koje pamti svet fudbala: Adam Muleri je povredio leđa dok je prao zube, Dejvid Bati je zadobio povredu Ahilove tetive kada ga je sin pregazio triciklom, Ever Banega na benzinskoj pumpi nije povukao ručnu kočnicu dok je točio gorivo, pa mu je automobil prešao preko noge i polomio stopalo.

Senijadu Luliću je u teretani pao teg na ruku, dok je Lukasu Vaskezu pao na prst na nozi. Alesandro Nesta i Rio Ferdinand su se povredili igrajući „soni plejstejšn“, Dejvid Džejms je istegao leđa dok je pokušavao da dohvati daljinski za tv, a Mihaelu Stensgardu je iskočilo rame dok je – peglao. Norveški golman Sven Grondejl je nastradao tako što ga je tokom džogiranja udario – irvas.

I spisak se tu ne završava...


tagovi

EURO 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara