Fudbaleri TSC-a (©Star sport)
Fudbaleri TSC-a (©Star sport)

Ranjeni lav je najopasniji

Vreme čitanja: 2min | ned. 20.12.20. | 09:04

Posle smrti trenera Zoltana Saba TSC pobedio Inđiju, a danas gostuje Javoru u Ivanjici

Dan pred prethodnu rundu Superlige TSC i fudbalsku Srbiju je zadesila velika tragedija. Šef struke tima iz Bačke Topole Zoltan Sabo iznenada je preminuo. Meč TSC-a u Inđiji pomeren je za jedan dan, a tamo fešta u čast nekadašnjeg defanzivca Vojvodine i Partizana. Topolčanima motiv nije nedostajao, Inđija je poklekla sa 3:0. Kažu da je ranjeni lav najopasniji, a toga se plaše i u taboru Javora, koji danas u zaostalom susretu 17. kola prvenstva dočekuju TSC (15.00).

Izabrane vesti

Duel je prvobitno odložen zbog bolesti većeg broja igrača gostiju. Javor Matis i TSC, dakle, spuštaju zavesu na jesenju polusezonu u srpskom fudbalu. Njihovi dosadašnji dvoboji protkani su velikim brojem pogodaka. I, nikada nije pobedio gost. Na pet prethodnih okršaja viđeno je 26 golova, što je nešto više od pet u proseku. Poslednji susret odigrali su u maju, kada je TSC deklasirao Ivanjičane sa 6:1.

U prethodnoj rundi Javor je porazio Voždovac kod kuće sa 3:1 i na taj način prekinuo niz od čak pet neuspeha, računajući i ispadanje iz Kupa Srbije na penale baš od Zmajeva.

Milovan Milović, član stručnog štaba Javora izrazio je poštovanje prema protivniku i istakao da je svima u klubu teško pala smrt Zoltana Saba.

"Osvojili smo tri važna boda u prošlom kolu. Igrači su imali sjajan odnos i najzaslužniji su za taj rezultat. Ipak, i kod pobeda, kao i kod poraza, ne želimo da gledamo unazad, već isključivo ka sledećoj utakmici, jer se od prošlosti ne živi. Očekuje nas poslednje kolo, protiv ekipe koja je izuzetno kvalitetna. Nažalost, TSC je ostao bez trenera, sjajnog čoveka i odličnog stručnjaka. Imao sam tu sreću da mi bude trener u Vojvodini, a nakon toga smo bili i kao treneri na suprotnim stranama. I TSC i srpski fudbal izgubili su mnogo. TSC je dobro organizovan, dugo igraju zajedno. Već četiri godine imaju okosnicu tima, Filipović, Tomanović, Skopljak i Milićević su tu veoma dugo. U svakom prelaznom roku vrše kvalitetnu dopunsku selekciju na svim pozicijama. Uvek smo igrali neizvesne utakmice protiv njih. Želimo da pobedimo. Dobili smo dodatno samopozdanje nakon Voždovca i siguran sam da će odnos biti još bolji, a želja i volja još veće nego u prethodnom periodu", rekao je Milović.

Javor je slavio na samo dve od 11 minulih mečeva u ligi, a doživeo je i četiri poraza u prethodnih pet rundi. Sa druge strane, TSC je izgubio sa dva ili više golova razlike na tri od proteklih šest duela, a na strani je gubio na poluvremenu u četiri od poslednjih šest navrata.

SUPERLIGA - ZAOSTALI MEČ 17. KOLA

Nedelja

15.00: (3,90) Javor (3,50) TSC (1,97)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

TSC Bačka TopolaJavorSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara