Nunjez i Valdšmit (©Reuters)
Nunjez i Valdšmit (©Reuters)

Obrazi još bride, a Braga je "namestila ruku"

Vreme čitanja: 2min | ned. 08.11.20. | 12:15

Benfika favorit u derbiju runde, ali Arsenalisti nisu naivni

Rizikovao je Žorž Žezus u prethodnom kolu Primeire odlukom da nosiocima igre ne pruži odmor protiv Boaviste. Uprkos tome što ga je u četvrtak čekao megdan s Rendžersom u Ligi Evrope. Želeo je da upiše i osmu uzastopnu pobedu u svim takmičenjima, preskoči Sporting, zauzme lidersku poziciju i pobegne Portu na osam bodova prednosti. Rizik mu se nije isplatio. Boavista ga je ošamarila, nanevši mu najteži poraz u poslednjih pet godina i sada izabranici portugalskog stručnjaka žele da se iskupe. A, posao nije lak, iako bi se tako reklo prema tradiciji koja nikako ne prija Bragi (21.00).

Međutim, Arsenalisti su u ovom trenutku, uz Sporting, verovatno najgori mogući tim protiv koje Orlovi mogu da traže popravni. Tim Karlosa Karvaljala je u naletu nakon što je poražen u uvodna dva kola šampionata. Od tog trenutka klub sa severozapada Portugalije je vezao šest pobeda u svim takmičenjima, četiri u prvenstvu, dve u Ligi Evrope i u istom periodu primio svega dva gola. Sve do pre tri dana kada ga je Lester pregazio na King Paueru sa 4:0. Nisu ni Benfiki cvetale ruže u Ligi Evrope tekuće sedmice, jer je remizirala sa Rendžersom 3:3.

Izabrane vesti

Dakle, i Braga igra u „subota-sreda-subota“ ritmu, što bi mogla da bude prednost lisabonskog tima. Jer i te kako se letos trošilo na Stadionu svetlosti, pa iako je i vicešampion Portugalije učesnik slabijeg evropskog takmičenja, Žezus ima dosta širu i kvalitetniju klupu od sunarodnika, koja bi u ovako zbijenom rasporedu mogla da pruži preko potrebnu svežinu.

Braga jeste dobila poslednji međusobni susret dva tima sredinom februara ove godine, ali je to bio njen prvi trijumf nad Benfikom posle 14 mečeva posta u svim takmičenjima, od kojih je lisabonski tim dobio čak 13, te je jasno kome je tradicija naklonjena. A kako je svaki od napadača Orlova (Valdšmit, Seferović i Nunjez) već na startu sezone ušao u golgetersku formu i ima barem po četiri gola na svom kontu računajući sve frontove, i uloga favorita je na njihovoj strani, mada taj poraz od Boaviste malo brine.

Što se kadrovske situacije tiče, Benfika će biti bez Andrea Almeide, Pedrinja i Todiboa koji su povređeni, dok Bragi nedostaju Rui Fonte, Franseržo i Horta.

PRIMEIRA - 7. KOLO

Petak

Beleneseš - Rio Ave

Subota

Tondela - Santa Klara 2:0 (1:0)

/Agra 35, Gonzales 67/

Famalikao - Maritimo 2:1 (2:1)

/Babić 28, Valenzuela 32 - Tage 12/

Gimaraiš - Sporting 0:4 (0:2)

/Santos 11, Gonkalves 43, 55, Kabral 74/

Nedelja

16.00: (2,75) Farense (3,00) Boavista (2,80)

16.00: (2,70) Nasional (2,95) Žil Visente (2,90)

18.30: (1,25) Porto (5,80) Portimonense (12,0)

21.00: (1,62) Benfika (3,90) Braga (5,60)

Odloženo

Moreirense - Fereira

*** kvote su podložne promenama



tagovi

BenfikaBragaPrimeiraPortugal 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara