Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Nevolje za Lajpcig, Liverpul dva puta na Ostrvu u osmini finala?

Vreme čitanja: 1min | čet. 04.02.21. | 19:45

Bikovi prinuđeni da traže neutralni teren

Problemi za Red Bul Lajpcig 12 dana pre prve utakmice osmine finala Lige šampiona protiv Liverpula. Zbog zabrane letova iz Velike Britanije (Brazila, Portugala, Južnoafričke Republike, zemalja sa velikim brojem mutacija) koja usled pandemije korona virusa traje do 17. februara, nemačka federalna policija odbila je Liverpulov zahtev za posebnu dozvolu za ulazak u zemlju. Lajpcig je uložio žalbu, ali je obavešten da ova situacija ne potpada pod izuzetne okolnosti na osnovu kojih se dobija odobrenje za ulazak.

I sada Bikovi polako ulaze u trku s vremenom jer UEFA zahteva da u naredna četiri dana, odnosno do 8,. februara, obelodane neutralnu lokaciju, tj. stadion na kojem će meč biti odigran. Naravno, sve troškove snosi nemački klub. Engleski mediji već spekulišu kako bi obe utakmice dvomeča mogle da budu odigrane na Ostrvu, razume se pred praznim tribinama.

Izabrane vesti

Navodno, čelnici Lajpciga već su kontaktirali neimenovani londonski klub u nameri da se prvi meč igra na jednom od stadiona u engleskoj prestonici. Postoji i pocija po kojoj bi se rotiralo domaćinstvo – dakle da prvi meč bude odigran na Enfildu, a revanš u Nemačkoj kada isteke zabrana letova. Međutim teško da će Redsi pristati na scenario u kojem se drugi čin dvomeča neće odigrati u njihovom fudbalskom hramu.

U najgorem slučaju, Lajpcig bi mogao da izgubi prvi meč službenim rezultatom, pa da u revanšu na Enfildu juri zaostatak od 3:0.

 


tagovi

Liga šampionaRB LajpcigLiverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara