Od sumraka do svitanja na mističnom Rtnju: ’Nepobedivi’ osvojili i piramidu!

Vreme čitanja: 3min | uto. 24.09.24. | 14:19

Invictus Challenge by Mozzart je prvi put organizovan na ovoj planinskoj lepotici, a mnogo učesnika je dva puta u jednom danu savladalo uspon od „Ramonde“ do vrha Šiljak

Misterije o vanzemaljcima, legende o slovenskim bogovima, mitovi o skrivenom blagu, istraživanja o elektromagnetnim poljima... Ko god se popne na vrh planine Rtanj, sa nje siđe bogatiji za jedno neverovatno iskustvo i mnogo zanimljivih priča. Prošlog vikenda svoju su ispričali „Nepobedivi“ iz Mozzarta i na desetine drugih takmičara koji su osvojili čuvenu piramidu, a neki čak dva puta u jednom danu!

Invictus Challenge by Mozzart je prvi put organizovan na ovoj planinskoj lepotici, a izazov je bio – vanzemaljski. Prvo noćni uspon od hotela „Ramonda“ do visine od 1.565 metara, a onda i dnevna trka od vile „Gretaˮ istom rutom.

Izabrane vesti

Čak 168 učesnika uputilo se na Šiljak da uhvati sam izlazak sunca na Srbijom, a među njima je bio veliki broj ljubitelja planinarenja iz Mozzarta koji su dokazali da su danonoćno nepobedivi! Samo nekoliko sati posle uspona po mraku, mnogi su se ponovo uputili ka vrhu i u rekordnom vremenu još jednom prošli kroz cilj. Neki od najspremnijih su dnevnu trku na piramidi savladali za samo sat i po vremena!

Noćni izazov startovao je u prelepom ambijentu pored hotela „Ramonda“, a iskusni planinari predvodili su kolonu kojoj se nije nazirao kraj. Čeone lampe osvetlile su put kroz šumovite predele, livade prepune lekovitog bilja i uspone od kojih zastaje dah. I zbog teških nogu i zbog nestvarnih pogleda na Sokobanju, Boljevac, Bor, Kopaonik, Staru planinu...

Svaka nova tabla sa odbrojavanjem do vrha donosila je novu energiju i povećavala želju da se osvoji mistična planina, a jak vetar je rasterao svaku sumnju da će neko odustati. Iako na ovom Invictusu nije bilo prepreka karakterističnih za OCR trke, učesnici su svakim korakom pomerali granice svojih mogućnosti, a ko god je pomislio „šta mi je ovo trebalo“, na kraju je pitao „kad ćemo opet“.

Mnogi su to izveli istog dana i na kraju zasluženo spojili noćnu medalju sa likom vanzemaljca i dnevnu sa letećim tanjirom. Odmah posle NLO izazova, sledi i završni Invictus Challenge by Mozzart, 12. oktobra na Fruškoj gori.

MOZZART I INVICTUS – SNAGA HUMANOSTI

Mozzartov tim „Nepobedivi“ učestvovao je na Invictus Challenge trkama na Petrovaradinskoj tvrđavi, Štrandu, Fruškoj gori i Kopaoniku, a osim spretnosti na trkačkim stazama demonstrirali su i visok nivo ekološke svesti. Prethodne godine, u saradnji sa organizacijom Invictus, na trkama su realizovane akcije čišćenja i reciklaže, dok su ovogodišnji događaji slavili žensku snagu i solidarnost najmlađih.

U martu je Fondacija Mozzart izdvajala sredstva za svaku takmičarku koja je prošla kroz cilj na Invictus OCR trci na Petrovaradinu, a u ukupnom skoru je donirala 400.000 dinara Sigurnoj kući u Novom Sadu. U junu je fokus bio na najmlađima, pa je za svakog mališana koji je uspešno istrčao specijalni dečji poligon Fondacija Mozzart donirala sredstva za Dečije selo „Dr Milorad Pavlović“ u Sremskoj Kamenici.



tagovi

InvictusMozzart fondacija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara