Filip Mladenović protiv Rusije (©Starsport)
Filip Mladenović protiv Rusije (©Starsport)

Najubedljivija Srbija od 2012. i najteži poraz Rusije u 17 godina

Vreme čitanja: 1min | čet. 19.11.20. | 09:32

Sećamo se goleade protiv Velsa (6:1)

Rafalna paljba koju baš niko nije očekivao. Srbija uzdrmana, oslabljena, u sastavu koji nikad nije igrao zajedno, u drugačijoj formaciji od uigravane.

A opet – raspevanija na terenu nego ijednom u poslednjih osam godina. Toliko je prošlo od prethodne pobede reprezentacije sa pet golova razlike.

Izabrane vesti

Poslednji put, pre ovog, kada je Srbija napunila rivalu mrežu do vrha bila je 2012. godina i uvodni deo kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2014. U Novom Sadu je deklasiran Vels sa 6:1 (Kolarov, Z. Tošić, Đuričić, Tadić, Ivanović, Sulejmani), ali to nije mnogo vredelo Orlovima, jer su već u sledećem meču izgubili kod kuće od Belgije sa 3:0, potom od Hrvatske u Zagrebu sa 2:0 i ostali su bez puta na Mundijal u Brazilu.

Na samom kraju tih kvalifikacija pobeđena je Severna Makedonija sa 5:1, a „petarda“ je pala i u mrežu Bolivije u prijateljskom meču uoči Mundijala u Rusiji 2018. godine.

Što se tiče Rusije, kako pišu njihovi mediji, ovo je najubedljiviji poraz reprezentacije za poslednjih 17 godina. Njihova prethodna najgora kanonada je bila 2004. kada su od Portugalije izgubili 7:1 u kvalifikacijama za SP za Nemačku.

Tada je selektor Georgi Jarcev podneo ostavku, ali je Stanislav Čerčesov sinoć na Marakani rekao da on neće, a da li će biti smenjen, o tome odlučuju drugi.



tagovi

fudbalska reprezentacija Srbijefudbalska reprezentacija RusijeLiga nacija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara