©MN Press
©MN Press

NAJAVA DANA (petak, 18. decembar): Kalinić protiv crvenо-belih, Kup Srbije uz Zvezdu na Banjici, pa sve ostalo

Vreme čitanja: 4min | pet. 18.12.20. | 07:59

Evo koji nas najvažniji sportski događaji očekuju danas...

RAD – CRVENA ZVEZDA, 13.30

Izabrane vesti

(Fudbal, Kup Srbije)

Zna se ko je favorit u osmini finala Kupa Srbije na stadionu “Kralj Petar Prvi”. Protiv Rada, crveno-beli su u prethodnih deset mečeva zabeležili maksimalan učinak uz fantastičnu gol razliku od 32:4. Poslednja utakmica na Banjici odigrana je prošle sezone, kada je Crvena zvezda pobedom od 5:0 obezbedila 31. titulu prvaka države. Na sve to, valja reći da su Građevinari u nezavidnoj situaciji. Trenutno su na 17. poziciji sa 16 osvojenih bodova u šampionatu, pa će se teško nositi sa uigranom ekipom Dejana Stankovića.

UNION BERLIN – DORTMUND, 20.30

(Fudbal, Nemačka 1)

Debakl žuto-crnih kod kuće od skromnog sastava Štutgarta – 5:1, bio je dovoljan da Lusijan Favr dobije otkaz, a Dortmund sledeći meč sa Verderom dobije. Sada je na redu Union, ali neće Borusiji biti lako, što dokazuju X ishodi koje je berlinski tim proknjižio u utakmicama sa Bajernom i Štutgartom. Uprkos tome, Dortmund je svakako favorit koji za sobom u goste nosi i sećanje na pobedu od 5:0 na poslednjem meču para.

ATL. BILBAO – UESKA, 21.00

(Fudbal, Španija 1)

Bilbao je ušao u nestabilnu fazu, dok se Ueska konačno budi iz fenjeraške letargije. Naime, na poslednjih pet utakmica gostujuća ekipa poražena je jedino od Sevilje, po bod je uzela Eibaru, Osasuni i Granadi, dok je u proteklom kolu uspela da nadigra Alaves. To dokazuje da se neće lako dati Bilbau koji u utakmicu ulazi nakon poraza od Real Madrida pri konačnih 3:1.

ŠARLOA – ANDERLEHT, 20.45

(Fudbal, Belgija 1)

Čak devet imena nalazi se na Anderlehtovom spisku povređenih fudbalera. Trećeplasirani Šarloa ima znatno bolji zdravstveni bilten, ali ne i bolje koncipiran sastav. Jasno, rivali se trkaju u bod, pa treba očekivati u neku ruku egal utakmicu. Neće se ovde niko povlačiti nakon dve vezane pobede u šampionatu, pa treba očekivati opreznu utakmicu timova jednakog kvaliteta.

FROZINONE – SALERNITANA, 21.00

(Fudbal, Italija 2)

Bitka za drugo mesto Serije B, ujedno je i direktan atak na vodeći Empoli. Šanse za uspeh su kod oba tima egal, mada je Salernitana u poslednja dva kola izgubila od Breše, a zatim otišla u X ishod na utakmici sa Lećem. Oba tima imaju dobre odbrane, pa se ne očekuje naročito opušten prodor ka golu ni jednog od rivala, što je moguće i najava nastavka 0-2 tradicije para koji je na poslednja četiri viđanja doneo čak tri remija.

BOHUM – HAJDENHAJM, 18.30

(Fudbal, Nemačka 2)

Jaka i tvrda utakmica u Bohumu deluje potpuno izvesno. Domaćin je dočekuje razočaran porazom od Hanovera, dok Hajdenhajm za sobom ima mršav remi sa Regenzburgom. Ako bi gledali tradiciju, ona je u poslednja tri navrata dobro donosila Bohumu, mada to pravilo naspram fudbalskih merila u ovom slučaju ne bi bilo čudno da se prekine.

PORTIMONENSE – FAMALIKAO, 21.30

(Fudbal, Portugalija 1)

Famalikao je ušareneo u poslednje vreme, pa ni gostovanje timu iz fenjeraške grupice ne može lagodno da prihvati. Naravno, ovaj tim može da bude ponosan na remi izvojevan sa Sportingom, što jeste dobar, ali ne i rezutat kontinuiteta koji bi timu mogao da donese favorizovan status. Portimonense koji u šampionatu do sada ima svega dve pobede sigurno će zaigrati povučeno.

KARAGUMRUK – GALATASARAJ, 17.00

(Fudbal, Turska 1)

Galata se brani od Fenera koji joj na tabeli duva za vrat. Neće joj biti lako protiv solidnog Karagumruka koji je do sada samo tri puta poražen. Dakle, bivši drugoligaški tim se ne bruka, a Galatasaraj će dati sve od sebe da ne prokocka vrlo bitne bodove na gostovanju nepoznatom timu. Sve u svemu, valja još znati da je Karagumruk do sada neporažen na svom terenu.

CRVENA ZVEZDA – VALENSIJA, 19.00

(Košarka, Evroliga)

Zvezda mora da zaigra čvrsto, da se ne osvrće, ali i da ispravlja sve ono što je dovelo do poraza u produžecima utakmice s Albom. Naime, Valensija je ove sezone okupila kvalitetan sastav koji osim starosedelaca Dubljevića, Van Rosoma, Vivesa, Laberija, ima i Derika Vilijamsa, Nikolu Kalinića, Hermansona, slovenačkog reprezentativca Klemena Prepeliča. Sve to zna i Saša Obradović koji će nadamo se na pravi način postaviti Zvezdin gard u meču sa napadački orijentisanim rivalom.

OLIMPIJAKOS – REAL MADRID, 20.00

(Košarka, Evroliga)

Real se na prošloj utakmici natezao sa Panatinaikosom, otišao u remi, pa se čupao u nastavcima. Nadaju se Španci da će to lakše ići s Olimpijakosom koji je u tri navrata na poslednjih pet utakmica pokazao slabost. Inače, Madriđani su dobili poslednja dva meča para koja su igrana u protekloj kalendarskoj godini. U oba navrata Real je držao utakmice pod kontrolom.


tagovi

bet analizasportsko klađenjenajava dana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara