Tata, šta se čudiš, pa to je Mesi! Red lepljenja za kopačke, red geometrijske virtuoznosti

Vreme čitanja: 2min | čet. 03.10.24. | 03:24

Samo je bitno da ovaj čovek igra fudbal dok god ga zdravlje služi, gde i u kom dresu manje je važno

Baš je čudan osećaj buditi se usred noći, kako bi ispratio šta će da uradi jedan sportista, ali su osećanja posebno pomešana kada znate da je ostalo još samo malo i da uskoro sledi kraj, kada pokušavate da na kašičicu iscedite sve što možete, koliko god to delovalo udaljeno od najblistavijih dana glavnog protagoniste.

Možda Leo Mesi već godinu i četiri meseca ne deli travu sa najveštijim igračima sveta, ali je u slučaju argentinskog mađioničara to postalo nevažno. Od kada je osvojio Mundijal u Kataru i prema mišljenju velikog dela sportske javnosti poneo nazvaničnu titulu fudbalskog GOAT-a, Mesi praktično nema šta da dokazuje, već mu ostaje da uživa u životu i još po koji put počasti navijače bravuroznim potezima, a to je ove noći i učinio prilikom davanja dva pogotka u trijumfu Intera iz Majamija nad Kolambusom u gostima 3:2. Inter je i matematički obezbedio prvo mesto u Istočnoj konferenciji pred plej-of i ostavio tim iz Ohaja na drugom mestu.

Izabrane vesti

Povrede, odmaranje, čuvanje za važnije mečeve... Sve je to kumovalo da u prethodna dva i po meseca ne viđamo Mesija na terenu u kontinuitetu, ali je utoliko svako njegovo pojavljivanje veći praznik za oči i dušu pravih fudbalskih zaljubljenika. Leo je ove noći najpre pogodio za 1:0 u 45. minutu, kada je prihvatio dug pas na ivici protivničkog šesnaesterca, u prijemu zalepio loptu i krenuo u slalom kroz odbranu Kolambusa. Zalepila se Mesiju lopta za kopačke, kao nebrojeno puta u karijeri, a golman je mogao samo da posmatra kako se Buva ušetala u gol.

Samo nekoliko minuta kasnije Mesi je pokazao kakve filigranske moždane ćelije poseduje, kadra da u svakom trenutku isprogramiraju gde će lopta završiti kada je torpeduje sa 20 i više metara iz slobodnog udarca. Nije bilo spasa golmanu Kolambusa, a trener Intera Herardo Tata Martino posmatrao je u neverici šta njegov zemljak radi. Potpuno iskrena reakcija čoveka koji je svojevremeno bio selektor Leu u reprezentaciji i trener u Barseloni, savršeno poznaje opus Mesijevih kvaliteta, ali i dalje ne može čudom da se načudi što iznova gleda takve bravure.

Nije se dao Kolambus predao, smanjio je na 2:1 golom Urugvajca Dijega Rosija početkom drugog poluvremena, ali je onda proradio i Luis Suares. Iskoristio je veteran amatersku grešku golmana domaćih Patrika Šultea i ispuštanje lopte iz ruku. Činilo se da je sve rešeno, a onda su defanzivci Intera nesmotrenošću dozvolili jeftine šanse Kolambusu za totalni povratak. Ćućo Ernandes je pogodio iz penala za 2:3 u 63. minutu, a isti igrač je sa 11 metara imao šanse da meč uvede u egal 20 minua kasnije, ali nije uspeo da savlada golmana Kalendera.

Gol Mesija za 1:0 pogledajte OVDE

Gol Mesija za 2:0 pogledajte OVDE

Gol Suaresa za 3:1 pogledajte OVDE.



tagovi

Lionel MesiInter MajamiMLS

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara