Košarkaši Partizana (©MN Press)
Košarkaši Partizana (©MN Press)

NAJAVA DANA (četvrtak, 19. novembar): Kao nekad, Partizan – Huventud, dosta Evrolige i tenis iz Londona

Vreme čitanja: 4min | čet. 19.11.20. | 09:20

Evo koji nas najvažniji sportski događaji očekuju danas...

PARTIZAN – HUVENTUD, 20.30

Izabrane vesti

(Košarka, Evrokup)

Samo 46 sati nakon završetka susreta s Uniksom (89:86) Partizan će se sresti sa sa starim rivalom, klubom koji je 1992. godine savladan na putu najvećeg uspeha kluba, titule prvaka Evrope. Trener Filipovski trenutno insistira na regeneraciji i koncentraciji tima koji je prekjuče u neizvesnoj završnici savladao tim iz Kazanja. Neće biti lako, jer Huventud je lider grupe koji je jedini poraz doživeo u utakmici sa Bačehšehirom, a Partizan je u septembru savladao sa 85:82. Dobra vest je da gostujuća ekipa neće moći da računa na tri vrlo bitna igrača.

R. NADAL – S. CICIPAS, 15.00

(Tenis, ATP London, tvrda podloga)

Drugi reket sveta svakako tipuje na pobedu, nadajući se kiksu Dominika Tima. Takvo je stanje stvari u Grupi B, što umanjuje šanse Cicipasa koji tradicionalno ne odoleva Nadalovim naletima. Istina, umeo je on prošle godine da mu uzme set, ali i da ga dobije, to mu je pošlo za rukom samo jednom u karijeri. Setimo se, Cicipas je u maju 2019. godine napravio iznenađenje kada je Nadala savladao sa 2:1 na zemlji u Madridu.

D. TIM – A. RUBLJOV, 15.00

(Tenis, ATP London, tvrda podloga)

Tim ima dve pobede, Nadal poraz upravo od njega, a Rubljov oba izgubljena meča u londonskoj dvorani. Sve ukazuje na apsolutno motivisan nastup trećeg reketa sveta, pošto Rubljov koji nije osvojio ni bod nema previše motivacije. Tim bi na ovom meču svakako želeo da se revanšira rivalu za dva ovogodišnja poraza.

DE GRAFŠAP - KAMBUR, 18.45

(Fudbal, Holandija 2)

Derbi čela tabele značajan je za oba tima, pa se De Grafšap može osloniti jedino na benefit domaćinstva, odnosno skor od pet pobeda, sa samo jednim porazom kod kuće od početka šampionata. Međutim, Kambur je odličan u gostima, a uzda se i u Roberta Murena, drugog strelca lige koji bi mogao da unese dosta pometnje u redove ekipe koju njegov klub nije savladao još od 2018. godine. 

SOLENTUNA – JURGORDEN, 18.30

(Fudbal, kvalifikacije za Kup Švedske)

Domaćin je trećeligaš, što samo po sebi znači da će po sili kvalitetnijeg sastava koji se bije sa mnogo jačima Jurgorden biti favorit. Treba zanemariti što je ovaj klub na poslednja dva meča poražen od AIK-a i Falkenbergsa, jer ti rezultati naspram ovog protivnika nisu realan pokazatelj nikakve nemoći. Generalno, ovo je jedan od susreta gde golovi vise u vazduhu, a gde se kombinovani tipovi sami po sebi nameću kao primamljivi.

RAPID BUKUREŠT – KLUŽ, 19.30

(Fudbal, Rumunija 2)

Pre godinu dana su remizirali, a sada igraju toliko promenljivo, da je izdvajanje favorita teško, gotovo nezahvalno. Ipak, postoji jedna bitna razlika, a ona se ogleda u broju primljenih golova. Naime, Kluž ih je na deset utakmica sabrao osam, dok je čak 10 više završilo u mreži Rapida, večerašnjeg domaćina.

HIMKI – EFES, 18.00

(Košarka, Evroliga)

Efes drži monopol na mečevima para još od oktobra 2018. godine. Međutim, Turci će svakako biti pod utiskom nakon tesnog poraza od Bajerna, što znači da će Himki imati neugodnog rivala nakon pobede nad Zenitom i poraza od Fenera. Naravno, Himki nije neozbiljan, a da ume, pokazao je u VTB ligi kada je u pauzi između dve evropske utakmice savladao CSKA sa 86:78.

BASKONIJA – PANATINAIKOS, 20.30

(Košarka, Evroliga)

Istorija međusobnih susreta kaže da je Panatinaikos u poslednja dva navrata bio bolji, ali to ne treba smatrati za relevantan podatak, budući da su oba meča datirana u prošlu kalendarsku godinu. Umesto toga, bolje je analizirati njihove poraze od Efesa i Valensije, ali i Baskonijin poslednji trijumf u utakmici s Fenerom. Jasno, Španci bi zbog kvaliteta igre ovog puta mogli da zaprete Grcima.

BAJERN – CSKA, 20.30

(Košarka, Evroliga)

Derbi, važan i težak meč za oba tima, pa tesan rezultat i neizvesna završnica deluju kao neminovnost. Naime, Armejci su od poslednjih pet utakmica u produžecima izgubili jedino od Zvezde, dok je Bajern luksuz poraza sebi priuštio u ne tako blistavom izdanju protiv Real Madrida. Međutim, Bavarce muči tradicija. Četiri puta su igrali kao domaćini protiv CSKA, i svaki put bili poraženi. Isto su prolazili i u gostima što Armejcima puni baterije na maksimum.

BORAC – KRKA, 18.00

(Košarka, ABA liga)

Biće ovo susret timova koji su u dosadašnjem delu lige upisali po jedan trijumf, pa se zbog toga nalaze u donjem delu tabele. Krka je zabeležila poraz više, ukupno šest, dok je Borac pretrpeo pet. Upravo iz tog razloga obe ekipe će se iz sve snage truditi da slave, Marko Marinović smatra da su Borac i Krka timovi približnog kvaliteta. S njim se slaže i košarkaš Aleksa Novaković koji veruje da sledi period u kom će se Borac vratiti na pobednički kolosek.


tagovi

Internet klađenjeklađenjesportsko klađenjenajava dana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara