Foto: AFP
Foto: AFP

Miljonariosu ne prija Medeljin: Jedna pobeda za 12 godina na gostovanju Independijenteu

Vreme čitanja: 2min | pet. 05.02.21. | 03:36

U četvrtom kolu kolumbijske Aperture bez golova

Miljonarios jednostavno ne ume u Medeljinu. Dugo već ne opravdava epitet jednog od najvećih i ujedno najtrofejnijih kolumbijskih klubova. U poslednjih desetak godina trofej je osvajao samo dva puta, ali i onda kada je bio kadar da napadne tron, u drugom najvećem gradu u državi nije prolazio najbolje. Konkretno na gostovanjima kod Independijentea.

Ove godine isti slučaj, popularni Ambasadori su se pojačali kako bi iza sebe uspeli da ostave još jednu košmarnu sezonu , doveli su između ostalih Fredija Gvarina (nije igrao večeras) i Fernanda Uribea, prvenstvo otvorili obećavajuće, sa dva trijumfa, a onda su još jednom stali u Medeljinu. Protiv Independijentea u četvrtom kolu mršavih 0:0.

Izabrane vesti

Bio je to 13. od poslednjih 14 gostovanja kod Independijentea na kojem Miljonarios nije uspeo da stigne do trijumfa. Za 12 godina samo jedan trijumf, ostvaren pre dve sezone u trećem minutu nadoknade.

Večeras ga nisu ni zaslužili. Uvodnih četvrt sata igre jasno je ukazivalo na to da bi meč mogao da odluči jedan potez. Međutim, takav se nije dogodio, pa se meč sasvim očekivano završio bez golova.

U drugom meču večeri, nešto ranije, Santa Fe je minimalnim rezultatom savladala Patriotas - 1:0 (1:0). Domaći tim je do prednosti stigao u 13. minutu preko Džona Arijasa, ali je tokom čitave utakmice strepeo od eventualnog kiksa, jer Fajner Torihano sredinom drugog dela nije uspeo da iskoristi jedananesterac. Na njegovu sreću kazna nije stigla i Santa Fe je stigao do druge uzastopne pobede.

KOLUMBIJA - APERTURA:

Četvrtak:

Santa Fe - Patriotas 1:0 (1:0)

/Arijas 13/

Petak

Independijente Medeljin - Miljonarios 0:0




tagovi

MiljonariosIndependijente MedeljinKolumbija 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara