Ludo kolo u Bundesligi: Sedam penala, dva autogola, dva komada iz slobodnjaka...

Vreme čitanja: 3min | sub. 07.11.20. | 17:43

I Lajpcig na vrhu makar do večeras...

RB Lajpcig se ponovo šepuri na vrhu i mirno čeka veliki derbi 7. runde Bundeslige. Četa Julijana Nagelsmana odradila je ono što je bilo do nje, tukla Frajburg sa 3:0 i sada čeka okršaj u koji će biti zagledana cela Nemačka - čuveni Der Klasiker, posle kog će biti jasno ko na poslednju reprezentativnu pauzu u 2020. godini ide kao lider.

Kristijan Štrajh promešao je karte, probao da iznenadi mladog kolegu sa klupe Bikova, međutim faktor iznenađenja trajao je svega dvadesetak minuta. Toliko je bilo potrebno Lajpcigu da se adaptirana novu formaciju Frajburga koji je meč počeo bez dvojice važnih igrača - Vinćenca Grifa i Džonatana Šmida.

Izabrane vesti

Prvi gol na meču delo je Ibrahime Konatea koji je u 26. minutu lepo ispratio akciju i reagovao na povratnu loptu Nordija Mukijelea glavom. Drugi pogodak delo je Marcela Zabicera sa bele tačke (posle prekršaja nad Nkunkuom), dok je treći pravo malo remek delo sjajnog Anhelinja koji igra sezonu karijere. Pogodio je Španac sa skoro 25 metara iz slobodnjaka, a zanimljivo da Nagelsman na njega nije računao za ovaj susret. Od starta je bio planiran Marcel Halstenberg, no on se povredio na zagrevanju...

Seriju loših rezultata prekinula je Herta i to ubedljivim trijumfom u Augzburgu - 3:0. Bavarci su očito u padu forme. Mateus Kunja načeo je domaćina sa bele tačke, da bi ga dokrajčili pogoci Dodija Lukebakija i rezerviste Kšištofa Pjonteka.

Na pragu ubedljive pobede bio je Štutgart. Švabe su imale velikih 2:0 posle prvih 45 minuta protiv Ajntrahta, međutim Adi Hiter uespeo je nekako da podigne svoje momke pravim izmenama i na kraju - 2:2. Ključno je bilo uvođenje Ajmena Barkoka na poluvremenu. Ovaj momak dva puta je asistirao. Prvo Andreu Silvi, Dejvidu Abrahamu.

Štutgart je do velike prednosti vodio povratnik u startnih 11 i najvredniji igrač ovog sastava Niko Gonzales. Argentinac je pogodio sa penala za 1:0, a onda namestio gol Gonzalu Kastru. Ispostaviće se - nedovoljno za sva tri boda.

Valja podvući da je posle duge pauze zbog povrede za Ajntraht ponovo zaigrao srpski reprezentativac Filip Kostić. Ušao je u igru tri minuta pre kraja utakmice...

A okršaju dva najslabija tima lige - remi. Dva puta je Majnc vodio protiv Šalkea i dva puta su se nesrećnici iz Gelzenkirhena spasavali. Drugi put pomogao im je štoper domaćina Sen Žust, pošto je pogodio sopstcvenu mrežu. Mark Ut pogodio je veoma atraktivno iz slobodnog udarca...

Oba gola Majnc je postigao sa bele tačke. Prvi put najstrožu kaznu skrivio je naš Matija Nastasić, a drugi put Ozan Kabak.

Šalke i Majnc i dalje su bez pobede i drže poslednje i pretposlednje mesto na tabeli...

Inače, ovo je veoma zanimljivo kolo u Bundesligi. Do sada čak sedam golova postignuto je sa penala, dva su bila autogola, a tu su i dva pogotka iz slobodnih udaraca.

BUNDESLIGA - 7. KOLO

Petak

Verder – Keln 1:1 (0:0)

/Bitenkur 82 pen – Mojsander 67ag/

Subota

Augzburg - Herta 0:3 (0:1)

/Kunja 44pen, Lukebakio 51, Pjontek 86/

Majnc - Šalke 2:2 (2:1)

/Brosinski 6pen, Mateta 45+2pen - Ut 36, Sen Žust 82ag/

RB Lajpcig - Frajburg 3:0 (1:0)

/Konate 26, Zabicer 70pen, Anhelinjo 89/

Štutgart - Ajntraht 2:2 (2:0)

/Gonzales 17pen, Kastro 37 - Andre Silva 61, Abraham 75/

Union Berlin - Arminija 5:0 (3:0)

/Endo 5, Andrih 13, Beker 45, Kruze 52pen, Tojhert 89/

18.30: (4,10) Dortmund (3,80) Bajern (1,83)

Nedelja

15.30: (2,20) Volfzburg (3,45) Hofenhajm (3,25)

18.00: (2,40) Leverkuzen (3,40) Menhengladbah (2,90)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Bundesliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara