Foto: Reuters
Foto: Reuters

Libertad nije preživeo Palestra Italiju, Palmeiras u polufinalu Libertadoresa (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 16.12.20. | 03:12

Verdao osmi put u istoriji među četiri najbolja tima Južne Amerike

Ako je posle 1:1 u Asunsionu postojala nedoumica da li Libertad može da iznenadi favorizovani Palmeiras i umesto njega pronađe mesto među najbolja četiri tima Južne Amerike, na Palestra Italiji dileme su otklonjene. Jer to je mesto na kojem Verdao otkako je na kormilo stigao Abel Fereira ne samo da ne gubi, već ne prima golove. A pakuje ih kao od šale. Tako je bilo i večeras, doduše uz veliku pomoć Ivana Pirisa koji je sredniom drugog poluvremena zaradio crveni karton i ostavio ekipu na cedilu - 3:0.

Velikan iz Sao Paula je osmi put u istoriji polufinalista Kopa Libertadores, a ove noći ponovo je demonstrirao da je Alijanc Park neosvojiva tvrđava. Deveti put zaredom, sedmi sa portugalskim stručnjakom na klupi, Palmeiras je pobedio u svojoj kući bez primljenog gola.

Izabrane vesti

Domaćin u prvom poluvremenu nije morao da strahuje od najopasnijeg fudbalera Libertada Oskara Kardoza koji je meč počeo sa klupe. Uz besprekornu igru fizički dominantnog Gustava Gomeza, izdanka tima protiv kojeg je večeras igrao, Palmeiras nije dozvolio rivalu udarac u okvir u prvom poluvremenu. U nastavku se nisu pomakli sa nule. Razliku do poluvremena napravio je Gustavo Skarpa, savršeno preciznim udarcem sa distance. Pogotku je prethodio inteligentan potez Ronija, koji je sa osam asistencija ubedljivo najbolji paker južnoameričke A produkcije.

Po završetku petanestominutne pauze Kardozo je ušao u igru. Automatski je postao glavna meta većine gostujućih centaršuteva, međutim sredinom drugog dela njegov saigrač Ivan Piris napravio je glupost posle koje nije bilo povratka za paragvajski tim. Vezista je u 64. minut prvo otvorenim đonom promašio loptu i nagazio rivala, a kada ju je protivnik ipak odneo, dotukao ga je, delovalo je, namernim startom sa leđa. Zlu nameru prepoznao je i glavni arbitar Valensuela posle konsultacije sa VAR-om i gosti su ostali brojčano deficitarni.

Nije prošao ni minut, a Fereirini izabranici želeli su da golom kazne crveni karton rivala. Ipak, Verona je u dva navrata spektakularnim intervencijama zaustavljao 37-godišnji Urugvajac Martin Silva. Međutim, ono što Veron nije uspeo u 65. tri minuta kasnije pošlo je za rukom Roniju na asistenciju Markosa Roše. Ostaje nedoumica da li je strelac drugog gola za domaćina bio u minijaturnom ofsajdu.

Pečat na plasman u polufinale udaren je u 82. minutu kada je Skarpa asistirao, a Menino lagano pogodio mrežu Silve. Bio je to 29. pogodak Verdaa u ovogodišnjem izdanju Libertadoresa, a bolji golgeterski učinak klub iz Sao Paula imao je samo davne 2000. godine kada je takmičenje okončao sa 30 pogodaka. Dakle, ako urugvajski Nasional ne iznenadi River Plejt u noći između četvrtka i petka, Palmeiras će protiv Milionera iz Buenos Ajresa u polufinalu imati priliku da obori lični rekord.

 KOPA LIBERTADORES - ČETVRTFINALE (REVANŠI)

Sreda

Palmeiras - Libertad 3:0 (1:0) /prvi meč 1:1/

/Skarpa 21, Roni 68, Menino 82/

23.15: (2,85) Santos (3,20) Gremio (2,55) /prvi meč 1:1/

Četvrtak

01.30 (3,20) Rasing (3,00) Boka Juniors (2,45)

Petak

01.30 (3,80) Nasional (3,35) River Plejt (2,05) /prvi meč 0:2/

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Kopa LibertadoresLibertadPalmeiras

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara