Romulo Otero (©Reuters)
Romulo Otero (©Reuters)

Korintijans opet osakaćen povredama, Mansini adut protiv bivšeg kluba

Vreme čitanja: 3min | sub. 07.11.20. | 23:08

Crno-beli iz Sao Paula i dalje bez nosilaca igre. Van stroja je i dalje prvi strelac tima Žo. Trener gostiju prošle sezone vodio Atletiko Gojanense. Poslednja tri meča u Gojaniju dobio je nekadašnji šampion Brazila i Južne Amerike

Interesantan šampionat Brazila ove godine. Nije kao prošle sezone kada se već na polovini prvenstva znalo da niko ne može da zaustavi razigrani Flamengo. Slavni klub iz Rio de Žaneira pod vođstvom Portugalca Žorža Žezusa prošetao se 2019. godine Serijom A, ali u ovom šampionatu vlada neizvesnost. Bar pet, šest ekipa kandidati su za titulu. Očekivalo se da bi u borbu za krunu u zemlji fudbala mogao da se nađe Korintijans, ali crno-beli iz Sao Paula igraju loše u 2020.

Trenutno su na tek 11. mestu, ali je iskusni stručnjak Vagnera Mansinija pokrenuo velikana. Ostvarene su tri pobede u prethodne četiri kola. Prošlje nedelje je nekadašnji šampion Brazila i Južne Amerike pobedio lidera prvenstva Internasional na svom terenu sa 1:0. Korintijans u nedelju (01.00) igra u Gojaniji protiv Atletiko Gojanensea u 20. kolu elitnog prvenstva Brazila.

Izabrane vesti

Tim iz Sao Paula je prošle nedelje razočarao u Belo Orizontea kada nije uspeo da prođe drugoligaša Ameriku Mineiro u osmini finala Kupa Brazila. Mansini je preuzeo kormilu tima iz Sao Pula 14. oktobra. Posle serije loših rezultata, pre nešto manje od mesec dana, smenjen je Tijago Nunjes. Mansini dobro poznaje narednog protivnika jer je prošle sezone vodio upravo Atletiko, ali je letos otišao sa kormila tima posle samo 16 utakmica na klupi kluba iz Gojanija.

Problem za Korintijans u povrede nosilaca igre. Kadrovska situacija je bila loša i prošle nedelje u meču Kupa Brazila, a sada je nešto povoljnija. Trojica igrača koja nisu imala pravo da igraju protiv Amerike Mineiro – Fabio Santos, Otero i Gustavo Moskuita biće u konkurenciji za tim. Korintijans je postigao samo 22 gola na 19 utakmica, a najbolji strelac je iskusni Žoao Alves de Asis Silva, poznatiji kao Žo. On je nekada igrao za CSKA iz Moskve, Mančester Siti, Galatasaraj, japansku Nagoju… Zbog povrede neće igrati protiv Atletika, a van stroja su i Venecuelanac Žuan Kazares, Argentinac Mauro Boseli, zatim Roni, Sidli, Gustavo Mantuan, Danilo Avelar, Ruan Oliveira i Leo Santos. Napad bi trebalo da predvode Davo i Mateus Vital.

Atletiko je takođe ispao prošle nedelje u Kupu Brazila od lidera Serije A Internasionala. I klub iz Gojanija je prošlog meseca promenio trenera, a kao privremeno rešenje i dalje je za kormilom Eduardo Souza. Osvojen je samo bod u prethodna tri kola Serije A. Atletiko je u seriji od čertiri uzastopna poraza, po dva u kupu i prvenstvu.

Za meč sa Korintijansom, domaćem timu se vraćaju šestorica igrača koja nisu igrala protekle nedelje u Porto Alegreu protiv Internasionala u revanšu osmine finala Kupa Brazila, a to su Dudu, Feraris, Ze Roberto, Arnaldo, Natanel i Everton Felipe. Eder je suspendovan zbog kartona, dok su Žoao Viktor i Žanderson fudbaleri pod ugovorom sa Korintijansom i ne mogu da igraju za Atletiko protiv tima iz Sao Paula.

Korintijans pod komandom Mansinija igra na mali broj golova. Na prethodne tri duela dolazio je tip 0-2. Ove dve ekipe igraju tvrde mečeve u poslednje vreme. Tri meča u nizu završena su tipom 0-1 gola, a na pet uzastopnih utakmica bilo je 0-2. U prvom delu sezone na Korintijans areni nije bilo pogodaka. Tim iz Sao Paula je dobio tri uzastopna meča protiv Atletika u Gojaniju u Seriji A, a da domaćin nije postigao gol protiv crno-belih za 270 minuta.

BRAZIL 1 – 20. KOLO

Subota

Atletiko PR – Fortaleza u toku

Sao Paulo – Gojas u toku

Nedelja

01.00: (2,50) Atletiko GO (3,25) Korintijans (3,05)

20.00: (1,47) Internasional (4,10) Koritiba (7,75)

20.00: (4,50) Vasko (3,45) Palmeiras (1,85)

22.15: (2,55) Atletiko MG (3,35) Flamengo (2,75)

22.15: (1,90) Baija (3,45) Botafogo (4,20)

22.15: (2,40) Bragantino (3,25) Santos (3,05)

Ponedeljak

00.30: (1,92) Seara (3,40) Sport Resife (4,20)

00.30: (2,70) Fluminense (3,00) Gremio (2,85)

***kvote su podložne promenama



tagovi

BrazilBrazil 1KorintijansAtletiko Gojanense

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara