Andrej Ševčenko i Joahim Lev (©Reuters, ©Shutterstock)
Andrej Ševčenko i Joahim Lev (©Reuters, ©Shutterstock)

I Covid-19 radi za Nemce

Vreme čitanja: 3min | sub. 10.10.20. | 12:34

Ukrajina desetkovana izostancima pred večerašnji dvoboj sa Pancerima u okviru Lige nacija

Nemci kao fudbalska velesila nipošto ne vole podatke koji im ne idu u prilog. Nema ih mnogo, ali među njima je i jedan vezan za protivnika u 3. kolu Grupe 4 A Lige nacija. Triput su gostovali u Ukrajini i uvek odigrali nerešeno, čak su u dva navrata oni bili ti koji su morali da jure zaostatak.

Sada imaju idealnu priliku da preprave istorijske knjige i ujedno upišu prvi trijumf u Ligi nacija, koliko zbog sopstvene snage, toliko i zahvaljujući korona virusu. Selektor domaćih Andrej Ševčenko zbog virusa koji hara planetom, odnosno povreda, bio je primoran ne da revidira spisak reprezentativaca, nego da napravi novi. Legendarni Ševa ne može da računa na devetoricu fudbalera Šahtjora (među njima je i kapiten, golman Andrij Pjatov), Vitalija Bujalskog i Vladislava Suprijahu iz kijevskog Dinama, levog spoljnog Mančester Sitija Oleksandra Zinčenka, te čuvara mreže madridskog Reala Andrija Lunjina. O haosu u kojem se našao čuveni golgeter najbolje svedoči činjenica da mu je na raspolaganju samo jedan golman, Heorhij Buščan iz Dinama, koji će debitovati silom prilika. Pa čak je i penzionisani golman Oleksandr Šovkovski morao da nakratko stavi rukavice, i da bude rezerva. Suludo i neviđeno...

Izabrane vesti

I Ševčenkov kolega Joahim Lev donekle je promešao karte, ali mahom svojevoljno – izuzetak su izostanci veziste Mančester Sitija Ilkaja Gundogana, takođe zbog pomenutog virusa, i povređenog defanzivca PSŽ-a Tila Kerera. Lev je izostavio Liroja Sanea, ali među Pancerima su ponovo njegovi saigrači iz Bajerna Manuel Nojer, Jozua Kimih, Leon Gorecka i Serž Gnabri, koji su propustili septembarske akcije.

Nemačka potraga za prvom pobedom u UEFA Ligi nacija nastaviće se u Kijevu. Panceri su trenutno trećeplasirani u Grupi 4 Lige A divizije sa samo dva boda iz svoja dva meča, dok je Ukrajina na drugom mestu sa bodom više. Žuto-plavi su savršeno započeli kampanju zabeleživši pobedu nad Švajcarskom od 2:1, ali je onda usledio šamar u Španiji. Crvena furija slavila je sa 4:0, a u ovaj meč Ševčenkovi momci ulaze sa crvenim obrazom posle debakla od Francuske od 1:7 u prijateljskom susretu u sredu uveče.

U međuvremenu, Nemačka u duel ulazi posle remija 3:3 sa Turskom u prijateljskoj utakmici pre tri dana. Takmičenje u Ligi nacija Nemačka je započela nerešenim rezultatom 1:1 protiv Španije, potom i sa Švajcarskom, što znači da postoji stepen pritiska na goste. Neverovatno, ali Manšaft još čeka svoju prvu pobedu u UEFA Ligi nacija, izgubivši dve i remizirajući na četiri od svojih šest prethodnih mečeva u takmičenju.

LIGA NACIJA A - 3. KOLO

Subota

GRUPA 4

20.45: (1,47) Španija (4,30) Švajcarska (7,00)

20.45: (8,00) Ukrajina (5,30) Nemačka (1,35)

Nedelja

GRUPA 1

18.00: (7,00) BiH (4,10) Holandija (1,50)

20.45: (4,00) Poljska (3,45) Italija (1,95)

GRUPA 2

18.00: (2,70) Engleska (3,25) Belgija (2,65)

20.45: (5,10) Island (3,50) Danska (1,75)

GRUPA 3

18.00: (1,93) Hrvatska (3,45) Švedska (4,10)

20.45: (2,15) Francuska (3,20) Portugalija (3,60)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Liga nacijaFudbalska reprezentacija Nemačkereprezentacija Ukrajine

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara