Hrvati primili osam komada za 180 minuta (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 08.09.20. | 22:49

Selekcija Zlatka Dalića poražena na Sen Deniju - 2:4

Bilo je mnogo bolje nego protiv Portugalije, mada je teško moglo da bude gore od toga, ali Hrvatska je u drugom vezanom meču Lige nacija primila četiri gola, što je previše za ovako kvalitetan sastav. Ovoga puta, u prilično interesantnom okršaju na Sen Deniju selekcija Zlatka Dalića poražena je od Francuske sa 2:4, pa nakon dva kola u grupi 3 nema osvojen bod, uz gol razliku - 3:8.

Hrvati su odlično otovili meč, poveli efektnim golom Dejana Lovrena i dobro kontrolisali meč, ali im se osvetio pad koncentracije u finišu prvog poluvremena, što je domaćin zao da iskoristi i sa dva brza gola dođe do preokreta. Prvi pogodak je bio delo Antoana Grizmana posle pravovremene asistencije Marsijala, a napadač Mančester junajteda kumovao je i drugom golu, pošto je nakon njegovog udarca lopta pogodila u leđa Livakovića. Kod obe akcije u finišu važan doprinos dao je Visam Ben Jeder, koji je pronalazi prostor između linija hrvatskog tima.

Izabrane vesti

Vatreni su uspeli da se vrate u meč zahvaljujući majstoriji Josipa Brekala u 55. minutu, ali im je radost trajala deset minuta, kada je Dajo Upamekano ostao sam posle kornera Antoana Grizmana i pogodio nebranjeni deo mreže. Sve je bilo rešeno u 77. minutu, kada je nehotično u svom kaznenom prostoru rukom igrao Marcelo Brozović, konačan rezultat meče postavio Olivije Žiru sa bele tačke.

Hrvati će u život, kada je u pitanju Liga nacija pokušati da se vrate u oktobarskom terminu, kada će dva puta igrati kao domaćini. Prvo protiv Švedske, a potom ponovo protiv Francuske.

Iako je još uvek rano govoriti o konačnom plasmanu u grupi, deluje da će se bitka za prvo mesto voditi između Francuske i Portugalije. Selekcija Fernanda Santosa je večeras slavila u Stokholmu na krilima raspoloženog Kristijana Ronalda (2:0).

Veliki as Juventusa je u poslednjim trenucima prvog poluvremena sjajno pogodio iz slobodonog udarca, dok je konačan rezultat postavio u 72. minutu kada je odlično gađao sa ivice kaznenog prostora i matirao nemoćnog Robina Olsena.

Šveđani su upravo pre prvog gola Ronalda ostali bez Gustava Svensona, koji je nesmotreno startovao na Mutinja i dobio drugi žuti karton, a onda je usledio ubitačan udarac iz sloboddnog udarca.

LIGA NACIJA A – 2. KOLO

Ponedeljak

GRUPA 1

BiH - Poljska 1:2 (1:1)

/Hajradinović 24pen - Glik 45/

Holandija - Italija 0:1 (0:1)

/Barela 45+1/

Utorak

GRUPA 2

Belgija – Island 5:1 (2:1)

/Vitsel 13, Batšuaji 17, Mertens 50, Batšuaji 69, Doku 80 - Fridjonson 11/

Danska – Engelska 0:0

GRUPA 3

Francuska - Hrvatska 4:2 (2:1)

/Grizman 43, Livaković 45+1ag, Upamekano 65, Žiru 77 - Lovren 17, Brekalo 55/


Švedska - Portugalija 0:2 (0:1)

/Ronaldo 45+1, 72/

Nedelja

GRUPA 4

Španija - Ukrajina 4:0 (3:0)

/Ramos 3, 29, Fati 32, Tores 84/


Švajcarska - Nemačka 1:1 (0:1)

/Vidmer 58 - Gundogan 14/


tagovi

Kristijano RonaldoZlatko Dalić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara