©ManCity
©ManCity

Gvardiola + Siti = Mesi! Pao potpis u Mančesteru, Pep nastavlja tamo gde je stao

Vreme čitanja: 3min | čet. 19.11.20. | 13:26

Katalonac ostaje na Etihadu, a veruje se da će na leto stići i velika zvezda Barselone

Vest je protutnjala Ostrvom - Đozep Gvardiola se dogovorio sa čelnicima Mančester Sitija oko produžetka ugovora i zvanično stavio paraf na novu dvogodišnju saradnju. Tačnije, do leta 2023. godine.

Građani su tako osigurali stabilnost u timu i produžetak sistema koji je godinama unazad doneo mnogo velikih rezultata klubu. Primarni cilj će biti da se probije barijera zvana četvrtfinale Lige šampiona, u kojoj je Mančester Siti padao u poslednje tri sezone, a drugi - onaj koji bi možda mogao i više da interesuje navijače - jeste potencijalni napad na Lionela Mesija narednog leta. Na Ostrvu se veruje da će upravo produžetak saradnje Gvardiole i Sitija na Etihad dovesti i Lionela Mesija, kojem ističe ugovor sa Barselonom i koji je već duže vreme nesrećan na Nou Kampu. Navodno, Siti bi mogao da pokuša da odradi posao i u januaru i uzda se u povratak Erika Garsije u Španiju.

Izabrane vesti

"Pepov produžetak ugovora je prirodni sledeći korak na putu koji je evoluirao tokom mnogo godina. To je proizvod uzajamnog poverenja i poštovanje koje postoji između njega i celog kluba. Važno je da je to potvrda fudbalske strukture i filozofije koja je građena tokom više od jedne decenije i kojoj je toliko doprineo. Siguran sam da navijači Sitija dele naše zadovoljstvo potpisom i predviđanje mnogih uzbudljivih prilika koje će se uz kontinuirani, naporan rad, iskoristiti", stoji u klupskom saopštenju.

Gvardiola je u Mančester Siti stigao na leto 2016. godine, s tim da je još u februaru iste godine parafirao trogodišnji ugovor sa klubom. Ovo će mu biti drugi put da produžuje saradnju sa klubom, gde je u međuvremenu osvojio dve šampionske titule, tri Liga kupa, dva Komjuniti šilda i jedan FA kup. Jasno je da na ovoj listi nedostaje trofej Lige šampiona, koji je tiha patnja čelnika Građana. Gvardiola je do sada najvažniji trofej u evropskom klupskom fudbalu osvajao samo u Barseloni (dva puta), a u oba navrata je predvodnik tima bio upravo Lionel Mesi, koji bi mogao da napravi prevagu na tom putu u narednoj sezoni.

"Otkad sam stigao u Mančester Siti osećao sam se tako dobrodošlim, kako u klubu tako i u celom gradu - od igrača, zaposlenih u klubu, navijača Mančestera, predsedavajućeg i vlasnika. Od tada smo zajedno postigli mnogo, davali golove, ostvarivali pobede, osvajali trofeje i svi smo veoma ponosni na taj uspeh. Imati takvu podršku najbolja je stvar koju bilo koji menadžer može imati. Izazov za nas je da nastavimo da se usavršavamo i razvijamo, veoma sam uzbuđen što mogu da pomažem Sitiju u tome", rekao je Gvardiola.

Katalonac je od 1. jula 2016. godine do danas vodio Mančester Siti na 245 utakmica. Pobedio je 181, izgubio 36, a 28 odigrao nerešeno. Građani su u međuvremenu postigli 607 golova, a primili 209.



tagovi

Lionel MesiPep Gvardiola

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara