Eliser Kinjones (©AFP)
Eliser Kinjones (©AFP)

Gori Kali u teškim mukama, navijači drvljem i kamenjem po treneru Amerike, Del Vale i Kinjones dobili klasik uspavanih velikana (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 08.11.20. | 04:54

Miljonarios slavio na gostovanju istorijskom neprijatelju

Odavno nismo videli kolumbijski Superklasiko u borbi za titulu, ali kad god se na terenu nađu istorijski rivali Amerika i Miljonarios to mora da bude spektakl! Pa, zamislite samo koliko bi trijumf Miljonariosa odjeknuo da su neka lepša vremena?! Ovako, Kali gori u teškim mukama jer je Miljonarios kaznio svaku grešku i slavio sa 2:0 (0:0) za osmi uzastopni meč u domaćem prvenstvu bez poraza, ali tek treću pobedu u istom nizu.

Sreća za trenera Amerike Huana Kruza pa su zbog pandemije virusa korona tribine bile prazne, inače pitanje kako bi napustio stadion. Jer, odmah po završetku derbija javnost u Kaliju osula je drvlje i kamenje po Kruzu zbog "gubitničkog mentaliteta", kako je navedeno, a među pristalicama Amerike stvorio se opravdan strah da bi i ova sezona mogla da prođe bez značajnijeg uspeha pošto je njihov tim ponovo zakazao kada se čekala reakcija.

Izabrane vesti

Miljonarios se ponosno i uzdignute glave vraća kući nakon herojske borbe u rovovima Kalija. Iako je derbi bio gotovo izjednačen u pogledu šansi i poseda lopte, Miljonarios je i ono malo situacija ispred gola Amerike znao da pretvori u gol i ostvari jednu od najznačajnijih pobeda ove sezone. Miljonarios je već u prvom poluvremenu mogao do gola.

Sudija Mario Erera je u 33. minutu svirao penal za goste zbog toga što je Pablo Ortiz navodno igrao rukom u svom kaznenom prostoru, ali se posle čekiranja VAR snimka ispostavilo da je bila u pitanju loša procena.

Miljonarios je na kraju dobio penal za kojim je čeznuo, ali na startu drugog dela. Ovog puta nije bilo nikakve dileme, skrivio ga je Huan Pablo Segovija, a Ajron el Vale pogodio je metu sa kreča za velikih 1:0.

Cela utakmica praktično je stala u nadoknadi vremena, kada su gosti ponovo našli svoju taliju. Ovog puta u liku iskusnog Elisea Kinjonesa koji je na teren ušao samo dva minuta ranije! Miljonarios je žestoko kaznio totalnu ofanzivu domaćina, pa je Rikardo Markez pronašao usamljenog Kinjonesa pošto je oteo loptu iz nogu Ortiza Kabezasa za konačnih 2:0 i osigurana tri boda.

Miljonarios je tako ostao u realnoj trci za četvrtfinale prvenstva, dok je Amerika već praktično osigurala plasman među osam najboljih. Ali, trenera Huana Kruza čeka rudaski posao da povrati poverenje navijača...

KOLUMBIJA 1 - 18. KOLO

Tolima – Čiko 2:0 (0:0)

/Robles 78, Kampaz 89/

Amerika – Miljonarios 0:2 (0:0)

/Del Vale 52 penal, Kinjones/



tagovi

Kolumbija 1MiljonariosAmerika KaliEliser Kinjones

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara