Kilijan Embape (©Reuters)
Kilijan Embape (©Reuters)

Embape bez favorita u finalu Lige šampiona: Gledaću utakmicu kao bilo ko drugi

Vreme čitanja: 3min | čet. 30.05.24. | 02:08

Francuski golgeter i dalje ne želi da potvrdi da li je Real Madrid njegov novi klub

Bliži se trenutak kada će Kilijan Embape postati slobodan igrač. Još ravno mesec dana ostalo je do isteka ugovora između sjajnog golgetera i Pari Sen Žermena, ali i dalje nema zvanične potvrde gde će francuski reprezentativac nastaviti karijeru. Uveliko se piše o Real Madridu, baš kao što je to bio slučaj pre dve godine, ali je Embape tada iznenadio odlukom da ostane u Parizu.

U intervjuu za CNN, datom na Sardiniji gde je dobio Glob soker nagradu za najboljeg igrača, Francuz je još jednom odbio da zvanično saopšti gde će nastaviti karijeru, ali je makar rekao da će to biti u inostranstvu.

Izabrane vesti

"Samo želim da budem srećan. Prvi put ću napustiti svoju zemlju i biće to ogromno iskustvo za mene. Jedva čekam da budem u svom novom klubu. Želim da osvajam trofeje, kada pričate o fudbalu - pričate o osvajanju trofeja. Trenutno i dalje imam ugovor sa Pari Sen Žermenom, ali svi znate da će on uskoro isteći, pa ćemo videti šta će se dalje dešavati", ostao je Embape zagoneta.

Probala je novinarka Amanda Dejvis da na drugi način dođe do ekskluzivne izjave, upitavšui Embapea da li će u finalu Lige šampiona navijati za svoje buduće saigrače. Odgovorio je kroz osmeh...

"Ne, gledaću utakmicu kao i bilo ko drugi. Kada voliš fudbal, onda gledaš sve utakmice. Ja gledam fudbal kada god imam vremena. Francusku, englesku, špansku, nemačku, italijansku... Sve lige. Tako da, naravno da ću gledati finale Lige šampiona".

Objasnio je 25-godišnji Parižanin zašto 2022. nije prešao u Real Madrid iako je to delovalo kao gotova stvar.

"Bilo je to više od samog ostanka u Pari Sen Žermenu. Bilo je to zbog Svetskog prvenstva u Kataru, kao i mnogih drugih stvari koje su tada bile aktuelne. Velika i teška odluka, a u karijeri nekada morate da donesete tešku odluku. Ali, ne žalim zbog nje. Postao sam najbolji strelac u istoriji Pari Sen Žermena i želim da pamtim samo lepe stvari. Nije to bila jednostavna situacija i nikome ne bih poželeo da se nađe u sličnom položaju", rekao je Embape.

Sjajni napadač bio je sa Svecima blizu osvajanja Lige šampiona, najbliže 2020. godine u lisabonskom finalu sa Bajern Minhenom (0:1), ali nije uspeo da stigne do trofeja. Veruje da će se to u budućnosti promeniti.

"Sve je to deo putovanja. Siguran sam da ću imati još mnogo prilika da osvojim Ligu šampiona, a videćemo šta mi je sudbina odredila. Imam još mnogo toga da ponudim fudbalu. Uradio sam neke velike stvari, ali još sam mlad i želim da nastavim sa tim. Želim da upišem svoje ime u istoriju fudbala. Iz sezone u sezonu trudim se da budem bolji igrač, ali ne samo po golovima i trofejima, već i zbog emocija koje budim u navijačima i načina na koji svoje saigrače činim boljima. Želim da još bolje razumem igru i fudbalski svet, sve što ima veze sa fudbalom", istakao je Embape.

Kilijan Embape je u PSŽ stigao kao 18-godišnjak iz Monaka, a odlazi kao svetski šampion sa Francuskom i šestostruki prvak Francuske.

"Kada sam stigao u PSŽ bio sam samo dečak koji želi da postane neko u fudbalskom svetu. Pariz je bio sjajna prilika za to. Francuz sam, rođen u Parizu, tako da je to bilo nešto posebno za mene. Sedam godina je prošlo... To je mnogo u karijeri, posebno u modernom fudbalu, ali svakako je bio fantastičan osećaj bili deo Pari Sen Žermena", zaključio je golgeter.


tagovi

Kilijan EmbapeLiga šampiona

Obaveštavaj me

Real Madrid
PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara