©AFP
©AFP

Embape: Ukoliko ikada budem igrao u Italiji, biće to za Milan

Vreme čitanja: 2min | sre. 29.05.24. | 10:22

Napadač otkrio ljubav prema Rosonerima, a potom istakao da će pre nego što se fokusira na novi klub, pažnju usmeriti ka Evropskom prvenstvu

Predstojeće leto između ostalog će obeležiti konačni odlazak Kilijana Embapea iz Pariza i tačka na priču koja je trajala sedam godina. Iako je izvesno da će jedan od najboljih napadača današnjice karijeru nastaviti u Realu, fudbalska javnost još iščekuje zvaničnu objavu izbora i procene su da će se ista dogoditi pre Evropskog prvenstva.

Potvrda prelaska na Santjago Bernabeu definitivno će okončati višegodišnju sagu, međutim izvesan epilog nije bio povod da fudbalska javnost da mašti na volju, te je Embape na dodeli Glob soker nagrada, pred kamerama Skaj Sporta upitan da li bi voleo da zaigra u Italiji. Odgovor Francuza nadovezao se na izjavu njegove majke Fajze Lamari, koja je nedavno rasplamsala maštu navijača na San Siru otkrivši da je njen sin oduvek navijao za Rosonere.

Izabrane vesti

"Ukoliko ikada budem igrao u Italiji, biće to za Milan. Kao dete sam bio navijač Milana. Uvek sam gledao Seriju A i sve Milanove utakmice. Cela moja porodica navija za rosonere“, izjavio je Embape kojem je na svečanosti održanoj na Sardiniji nagradu za najboljeg igrača predao Robert Levandovski.

Leto će iz perspektive centarfora rođenog 1998. godine doneti važnu promenu na klupskom planu, ali pre izazova u novoj sredini člana Trikolora očekuju borbe za kontinentalni tron.

"Velika je čast što sam igrao za Pari Sen Žermen. Želim da se zahvalim svojim saigračima, svima koji su mi pomogli. Lepo je videti da je vaš učinak priznat. Želim da radim i upišem ime u istoriji fudbala. Sada znam više o fudbalu, kako nastupati u velikim utakmicama... Ima mnogo stvari koje treba uraditi. Veoma sam daleko od nasleđa koje želim da ostavim. Prvo sam koncentrisan na Euro, a onda ono što me čeka u budućnosti", zaključio je on.

Podsetimo, Evropsko prvenstvo u Nemačkoj će se održati od 14. juna do 14. jula, a Francuska je u grupi sa Austrijom, Holandijom i poljskom.


tagovi

Kilijan EmbapePari Sen Žermen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara