Foto: Reuters
Foto: Reuters

Dve sudijske greške u jednom napadu: Lučeti izbegao crveni karton i odbranio sporan penal, Atletiko zakucao Rasing za dno (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pet. 20.11.20. | 04:33

Četvrti uzastopni poraz tima iz Aveljanede i ujedno četvrti vezani trijumf Tukumana

Teški dani za Rasing. Treći najtrofejniji argentinski klub večeras je primio još jedan bolan udarac. Atletiko Tukuman mu je naneo četvrti uzastopni poraz u svega dvadesetak dana, zakucavši ga za dno tabele grupe 1 argentinskog Liga kupa, sa minimalnom šansom za prolaz dalje – 2:0 (1:0).

O sudbini tima iz Aveljanede odlučivaće u petak uveče u međusobnom okršaju Arsenal Sarandi i Union Santa Fe, i ukoliko se meč ne završi remijem, Rasing će i matematički ostati bez prilike da se plasira u narednu rundu. U tom slučaju, ekipi Sebastijana Bečečea ostaje meč osmine finala Kopa Libertadoresa protiv Flamenga. Međutim, aktuelni prvak Brazila i južnoameričkog kontitenta nije tim protiv kojeg se popravlja utisak. Posebno što crveno-crni ni sami ne prolaze kroz dobar period u poslednje vreme.

Izabrane vesti

S druge strane, Atletiko je zadržao stopostotan učinak u grupi i dva kola pre kraja osigurao svoje mesto među 12 najboljih kluba Argentine. Potpuno zasluženo, dodali bismo. Doduše, pitanje je kako bi se meč odvijao da je u 30. minutu Fabrisio Domingez iskoristio jedanaesterac koji je u argentinskim medijima izazvao dosta polemike. Godoj je presekao dodavanje u poslednjoj liniji, krenuo ka protivničkom golu, gurnuo loptu pored Kristijana Lučetija, a čuvar mreže Atletika ga je pokosio izvan šesnaesterca. Sudija se potpuno zbunio u tom trenutku, pokazao na belu tačku i Lučetiju, kao poslednjem igraču u odbrani, dodelio samo žuti karton!?

Međutim, kad već nije isključen, Kristijan Lučeti se odbranjenim jedanaestercem iskupio za faul koji je, čini se, ipak napravio izvan kaznenog prostora.

Ubrzo je na suprotnoj strani usledila kazna. Fudbaleri Atletika su osvojili loptu u blizini protivničkog šesnaesterca, Eredija je uposlio Melana, a dugokosi Argentinac udarcem po zemlji savladao Ibanjeza za svoj drugi gol u Liga kupu. U nastavku je tim iz Tukumana dobro kontrolisao igru i bio bliži željenom cilju. Konačno, sredinom drugog dela ga je i ostvario. Toledo je dobio vazdušni duel posle dobro ubačenog auta sa leve strane, Eredija se ubacio ispred čuvara, stigao do lopte pre Ibanjeza i spretno je ubacio u mrežu.

Da stvar bude još gora po Rasing, sredinom prvog dela povredio se iskusni Dario Cvitanič, nekadašnji fudbaler Ajaksa i Boke Junior, i prema prvim informacijama argentinskih medija, propustiće meč sa Flamengom u utorak.

LIGA KUP ARGENTINE – 4. KOLO

GRUPA 1

Petak

Atletiko Tukuman - Rasing 2:0 (1:0)

/Melano 36, Eredija 70/

21.10: (1,87) Arsenal Sarandi (3,30) Union Santa Fe (4,10)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Argentina 1Rasing KlubAtletiko Tukuman

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara