Italijanska sportska štampa
Italijanska sportska štampa

Buongiorno Italia: Umne fudbalske glave dodeljuju Interu skudeto

Vreme čitanja: 6min | pet. 20.11.20. | 12:44

Juve sve više “ronaldocentričan“, Lukaku uči Eriksena italijanski

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Italijanski sportski dnevnici stavljaju u fokus nastavak šampionata Serije A i zabavljaju se prognozama za nastavak prvenstva. Gazetin žiri promoviše Inter kao favorita za skudeto, Korijere ostavlja Inter i Juve kao prve takmace za skudeto, ali za Božić vidi Napoli i Romu na čelu tabele. Tutosport navodi da je Juve sve više “ronaldocentričan” i da se to ogleda i kroz dodeljivanje kapitenske trake u odsustvu povrđenih Đorđa Kjelinija i Leonarda Bonučija. Prostor dobija i namera Romelua Lukakua da regeneriše Kristijana Eriksena, počev od davanja časova italijanskog jezika danskom asu.

Izabrane vesti

LA GAZZETTA DELLO SPORT

Gazetin žiri promovisao Inter u šampionaGazetin žiri promovisao Inter u šampiona

Fudbal glasa za Inter”, rezultat je velike ankete koju je Gazeta sprovela među bivšim zvezdama italijanskog fudbala, od Lipija i Kapela preko Đaninija i Tardelija do Bergomija, Kasana i Vijerija. “Naš veliki žiri vidi Konteov tim kao velikog favorita za skudeto. Juventus je Nerazurima odmah iza leđa, a Napoli je moguće iznenađenje. Milan će odolevati, ali nedovoljno da bi ostao u trci do kraja. Lukaku će biti odlučujući čovek šampionata”, sažeo je milanski dnevnik 11 mišljenja bivših asova na klupi i fudbalskom terenu.

Za Inter kao favorita za skudeto je glasalo pet ispitanika, četiri je dalo svoj glas Juventusu, a po jedan je otišao Romi i Napoliju. Čak devetorica od 11 učesnika anketa su uverena da će Antonio Konte i Andrea Pirlo uspeti da regenerišu svoje timove i lansiraju ih u trku za skudeto dok je Lukaku od petorice viđen kao odlučujući fudbaler, Zlatan Ibrahimović je dobio četiri glasa, a Ronaldo samo dva.

Milan, Pioli postao tren… dron”, našalila se Gazeta sa činjenicom da su u Milanelu upotrebili dronove kako bi trener od kuće, gde se nalazi u izolaciji zbog infekcije kovidom-19, mogao da vodi trening. Takođe se kaže da je Pioli svakodnevno na telefonskoj vezi i video-čet liniji sa celim timom i da drži sve konce u svojim rukama uprkos odsustvu. Dodatni problem za Milan pred gostovanje na San Paolu je izostanak Rafaela Leaa koji se povredio na meču svoje nacionalne selekcije. Srećom po Rosonere, Ante Rebić se u potpunosti oporavio i on će praviti društvo Hakanu Čalhanogluu i Aleksisu Salemakersu iza Zlatana Ibrahimovića.

Artur uzima pod svoje Juve. Od mogućeg pleja do momka za sve. Atipična funkcionalnost Brazilca uverila Pirla”, tvrdi milanski dnevnik da je Brazil i ulogu koju Artur ima u “Selesau” ubedila kormilara Juventusa da mu dodeli istu ulogu u timu Bjankonera. Prema informacijama lista Artur i Bentankur su favoriti da zauzmu mesta na sredini terena između spoljnih veznih Huana Kvadrada i Federika Kjeze.

Južnoamerički Inter. Lautaro je u zaletu, Vidal je već top. Konte može lakše da diše pred Torino i Real Madrid”, zapaža list da su Čile i Argentina, ovog puta, vratili u punoj formi igrače Interu.

Mančini počeo operaciju Mundijal”, sa velikim zadovoljstvom Gazeta prenosi da će Roberto Mančini ostati sigurno na klupi Italije do kraja Svetskog prvenstva u Kataru kao i da će Italija posle dužeg vremena biti nosilac grupe na žrebu za kvalifikacije na Mundijal 2022. godine. “Povratak među 10 najboljih reprezentacija na listi FIFA je ogledalo progresivnog rasta i stasavanja Italije na međunarodnoj sceni”, piše milanski dnevnik. Posvećuje se i prostor novim otkrićima u dresu Azura: Alesandru Bastoniju, Domenku Berardiju i Manuelu Lokateliju. Pomenuta trojica fudbalera su na mečevima sa Poljskom i BiH pokazali da su apsolutno u trci za mesto startera u selekciji Azura.

CORRIERE DELLO SPORT

Čiro Imobile spremanČiro Imobile spreman

Trči, Čiro”, stavlja Korijere u prvi plan kapitena Lacija pošto trener Simone Inzagi razmišlja da ga pošalje na teren od prvog minuta protiv Krotonea, sa Luisom Albertom iza leđa u špicu napada. “Al’ je lepo ponovo biti na terenu”, poručio je Imobile po povratku u Formelo gde nije trenirao od 3. novembra. Prenosi se da je Čiro pokazao zavidnu formu za nekog ko je više od dve nedelje bio u kući i da nije isključeno da zaigra od početka na Šidi.

Tajna Tijago Pinto”, naslov je ispod zaglavlja koji najavljuje portret novog sportskog direktora Roma. “Mlad, odan poslodavcu, sviđa mu se timski rad. Moraće da drži ceo klub pod kontrolom i da sve vreme ažurira Fridkine. Portugalac će upravljati prelaznim rokom sa obavezom da vodi računa o budžetu Rome i da popravi finansijsku sliku kluba”.

Gatuzo - Ibra, ovog puta je ozbiljno. Pirlo hvata zalet”, najavljuje Korijere sledeće kolo Serije A u kome se najintersantniji meč igra između Napolija i Milana u Napulju sa ulogom za prvo mesto na tabeli. Ne zaboravlja se ni nastup Juventusa protiv Kaljarija uz konstataciju da bi Bjankoneri morali da iskoriste naklonjen kalendar u sledećih par nedelja.

Novo Insinjeovo izdanje je zlato za Napoli”, navodi rimski dnevnik da je između trenera Đenara Gatuza i kapitena Lorenca Insinjea uspostavljen specijalni odnos koji je Napolitancu vratio osmeh ina lice i lepršavost u igri. Bez Viktora Osimena i sa Drisom Mertensom u ulozi centarfora, dodaje Korijere, Insinje želi da ostavi još dublji pečat na Napolijevu igru i da zatvori čarobnu nedelju započetu u reprezentativnom dresu protiv Poljske i BiH.

Lukaku dao pravi savet Eriksenu: Nauči italijanski”, prenose se reči centarfora Intera i Belgije koji je u reprezentativnom dresu imao priliku da igra protiv Danca. Posle pobede “Crvenih đavola” nad danskom selekcijom, Romelu je imao reči hvale za svog klupskog druga, ali mu je dao i konkretnu sugestiju: “Eriksen ima sve kvalitete da bude top fudbaler, ali mora da više komunicira sa ostatkom ekipe da bi mogao bolje da se uključi u mašineriju tima, a zato je potrebno da nauči italijanski”.

TUTTOSPORT

Kapiten RonaldoKapiten Ronaldo

Kapiten Ronaldo”, najavljuje torinski dnevnik da će Kristijano Ronaldo, u odsustvu Kjelinija i Bonučija, poneti kapitensku traku protiv Kaljarija. To je, po Tutosportu, još jedno priznanje i nedvosmislen pokazatelj da je i sa 35 napunjenih godina CR7 neprikosnoveni lider Stare dame. Na strani dva i tri naslov je je još eksplicitniji: “Juve je sve više ronaldocentričan”. Interesantno je da će Portugalac igrati na stadionu Juventusa posle dva meseca i da mu je prvi cilj da do Božića dovede Bjankonere na vrh tabele Serije A.

List piše i da je Juve napredovao na listi UEFA: “Bjankoneri su se popeli na četvrto mesto, preskočivši Atletiko Madrid. Real Madrid, na trećem mestu, je nadohvat ruke”. U tekstu se podvlači da je Atalanta napravila neverovatan skok za samo godinu dana, od 92. na 32. mesto rankinga UEFA.

Tutosport piše i da je Juve krenuo u odlučnu akciju da kapariše Lokatelija iz Sasuola. U tekstu se kaže da Pirlo ima veoma visoko mišljenje o mladom reprezentativcu Italije i da sportski direktor Fabio Paratiči želi iskoristi odlične poslovne odnose sa Sasuolom da bi obezbedio privilegovanu poziciju u pregovorima za transfer veziste. “Lokateli je koštao 30 miliona evra. Uprkos krizi, cena Lokatelija će rasti i Juve želi da preduhitri rivale i obezbedi veznog igrača za sledećih deset godina”, piše Tutosport.

Misija Lukaku, Beloti za rekord”, ispod zaglavlja se ostavlja prostor za sudar Inter i Torina na San Siru u nedelju. List predstavlja okršaj dva tima kroz duel dvojice centarfora koji su u prethodnoj nedelji tresli mreže u dresovima nacionalnih selekcija. U tekstu se navodi da je Belgijanac zacrtao sebi zadatak da regeneriše Eriksena, a da će kapiten Torina protiv Intera odigrati svoju 200. utakmicu za Granate i da mu nedostaju dva gola da dođe do magičnog broja od 100 golova za Toro.

Milan je jak protiv jakih. Pobeda nad Napolijem je upozorenje za Inter i Juve”, podseća torinski dnevnik da su posle “lokdauna” igrači Milana pobedili ili igrali nerešeno sa svim velikim timovima Serije A. Ta činjenica se stavlja u kontrast sa podatkom da Milan ne zna za pobedu na San Paolu već više od deset godina, tačnije od 2010. kada je, između ostalog, Ibrahimović postigao jedan od dva gola Rosonera.

Lamers: draga moja Atalanto, zadiviću te”, poručio je mladi Holanđanin u intervju za torinski dnevnik. Novo pojačanje Boginje veruje da će uspeti da se izbori za status startera, mada, po sopstvenom priznanju, to neće biti lako imajući u vidu veliku konkurenciju. Lamers je istakao da se, posle dva meseca, zahvaljujući svojim zemljacima Hateboru i De Ronu, kao i treneru Gasperiniju, oseća u Bergamu kao da je kod kuće.

Piše: Željko PANTELIĆ

 


tagovi

Buongiorno Italia

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara