Bijelsino napadačko ludilo melem za Lesterovu kontru

Vreme čitanja: 3min | ned. 31.01.21. | 13:15

Liverpul u Londonu na ispitu protiv Vest Hema

Nije tajna da Lester spada u sam krem Premijer lige kada se govori o najubitčnijem kontra napadu. Nije tajna da će vas Lids Marsela Bjelse numorno napadati bilo da se zovete Šefild, Vest Hem, Mačester Siti ili nekako drugačije i bilo da vodi 3:0 ili gubi istim rezultatom. I zato je prvo što prosečnom zaljubljeniku u englski fudbal i Premijer ligi prođe kroz glavu kada vidi da se sastaju Lester i Lids (15.00), to da Lisice nisu mogle da požele rivala koji se savršenije uklapa u njihov stil igre.

Statistika kaže da je Lester ove sezone slavio na sedam od osam utakmica kada je imao posed lopte manji od 50 procenata. A Lids u proseku ima baš toliko i očekuje se da će prosek sigurno prebaciti. Jedino ako Marselo Bjelsa ne odustane od prepoznatljive fudbalske filozofije, ali verovatnoća za taj scenario meri se u promilima. Brojke govore i da su Lisice ove sezone svaki put slavile kada su se prve domogle gola.

Izabrane vesti

Da su u startnih 11 Džejmi Vardi i Vilfred Ndidi, trećeplasirani tim engleske elite bio bi apsolutni favorit, ovako će biti samo izraziti. Brzonogi engleski napadač se uspešno oporavlja od operacije diskushernije, dok defanzivni vezista susret preskače zbog povrede tetive zadobijene protiv Njukasla.

Ali nije Lester samo Džejmi Vardi iako je od one bajkovite titule 2016. godine najupečatljivija figura koja nosi dobar deo ličnog pečata ekipe. Harvi Barns i Džejms Medison i ove sezone pokazuju raskošnu paletu fudbalskih kvaliteta. Iz utakmice u utakmicu slikaju po terenu, ostavljaju rivale u raskoraku i u ovom momentu obojica imaju po šest pogodaka, Barns tri asistencije, jednu više od kolege iz ofanzivne linije tima. Brendanu Rodžersu ostaje da se nada da im motivacije i žara neće manjkati, a na njemu je da osmisli najbolju zamenu za Vardija. Figuriraju klasični napadač Keleči Ihenačo i Ajoze Perez kojeg je 48-godišnji stručnjak češće koristio po krilu.

Međutim, arsenal Marsela Bijelse takođe obiluje opasnim oružjima - Patrik Bamford se nadavao golova (10), ali posebnu pažnju trebalo bi usmeriti na Brazilca Rafinju. Četvrto najskuplje pojačanje u istori Jorkširaca ove sezone motivišu isključivo gostovanja. Sva tri gola i tri asistencije došli su van Iland rouda, a u poslednjoj proveri Lidsa i pobedi nad Njukaslom Rafinja je postigao i namestio gol.

Sve gore navedeno nagoveštava da bi Lester i Lids ponovo mogli da režiraju goleadu kao što su to učinili u sedmom kolu kada je domaćin u Jorkširu ubedljivo poražen (1:4).

Dva i po sata kasnije (17.30), na teren će izaći Vest Hem i Liverpul u utakmici koja će predstavljati pravi test za oba rivala. Redsi su se u prošlom kolu vratili na pobedničku stazu dominantnom partijom protiv Totenhema, ali sada preko puta stoje Čekićari sa maksimalnim učinkom na poslednje četiri ligaške utakmice. Na pet od minulih sedam duela u svim takmičenjima londonski tim nije primio gol, a Majkl Antonio koji je nedavno ponovo zaigrao posle povrede počeo je da donosi momentalni doprinos (dva gola i asistencija u prethodne tri utakmice).

Međutim, jedna bitna stavka ne ide na ruku domaćinu, ona koja kaže da nisu savladali Liverpul okruglo pet godina! Kompleks koji je prisutan već 11 utakmica zaredom.

U meču sa Pevcima, ekipa Jirgena Klopa ponovo je izgledala šampionski i nikako ne bi smela da se vrati u stanje učmalosti u koje je zapala par nedelja unazad. Jer kako Mančester Siti na čelu tabele deluje nezadrživo, tako Liverpul nema više pravo na grešku.

PREMIJER LIGA - 21. KOLO

Subota

Everton - Njukasli 0:2 (0:0)

/Vilson 73, 90+3/

Kristal Palas - Vulverhempton 1:0 (0:0)

/Eze 60/

Mančester Siti - Šefild Junajted 1:0 (1:0)

/Žesus 9/

VBA - Fulam 2:2 (0:1)

/Bartli 47, Pereira 66 - Rid 10, Kavalijero 77/

Arsenal – Mančester junajted 0:0

Sautempton - Aston Vila 0:1 (0:1)

/Barkli 41/

Nedelja

13.00: (1,40) Čelsi (4,50) Barnli (8,50)

15.00: (1,92) Lester (3,50) Lids (4,10)

17.30: (4,10) Vest Hem (3,50) Liverpul (1,90)

20.15: (3,00) Brajton (3,10) Totenhem (2,50)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

LesterLidsLiverpulVest Hem

Obaveštavaj me

Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara