Rodrigo postiže gol (Reuters)
Rodrigo postiže gol (Reuters)

Galaktikosi, nema spavanja: Realovih 3:0 zamenila panika na Bernabeuu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 24.09.24. | 23:07

Alaves se vratio ekspresnim pogocima u 85. i 86. minutu, ali Kraljevski klub ipak uspeo da sačuva pobedu - 3:2

Bilo je problema u raju, nije sve bilo na mestu u vrtovima Galaktikosa na startu sezone. Štucali su protiv Las Palmasa i Majorke, evidentno je bilo da će Kilijanu Embapeu i Vinisijusu Žunioru biti potreban period navikavanja na zajednički život, a Kraljevskom klubu određeno vreme da prodiše. Ali nisu navijači Reala dugo čekali da mašina proradi, mada tu i tamo kompjuter prijavi grešku.

Real je večeras u 7. kolu španske Primere imao ubedljivih 3:0 protiv Alavesa, ali kada je delovalo da će rutinski odraditi posao kao poput Espanjola u prethodnoj rundi, Kraljevski klub kao da je kompjuter poslao u režim spavanja. A to je moglo debelo da mu se obije o glavu pošto se gostujući sastav vratio i u poslednjih desetak minuta jurio još bod na Bernabeuu - 3:2.

Izabrane vesti

Kao klub koji je u madridski fudbalski hram došao sa tri pobede iz poslednje četiri utakmice, Alaves je delovao kao potencijalna pretnja. Sve do 85. minuta to nije bio, da bi za stotinak sekundi poslao dve lopte u mrežu Tiba Kurtoe i najavio potencijalni šok na Bernabeuu. Jurišao je tim iz Vitorije do isteka 90. i u šestominutnoj nadoknadi na gol domaćina, uspeo da iznudi nekoliko kornera, čak i da u šestom minutu sudijskog dodatka preko Andreasa Gevare zapreti sa ivice šesnaesterca, ali nije bilo dovoljno da se spreči peti uzastopni trijumf rivala u svim takmičenjima.

Karlo Ančeloti ušao je u istoriju španske elite - sa današnom utakmicom pretekao je Alberta Ormaećeu (Real Sosijedad) i postao prvi trener u istoriji La Lige koji nije izgubio na 39 uzastopnih utakmica.

Večerašnji meč posle Štutgarta i Espanjola, bio je još jedan od onih što su pokazali koliko je Blankosima početkom sezone nedostajao povređeni Džud Belingem. Sa povratkom Engleza, Real je dobio novu dimenziju napadačke širine.

Realova dominacija poklopila se sa samim početkom utakmice budući da je Lukas Vaskes već u 54. sekundi unovčio majstorski prodor i asistenciju verovatno budućeg osvajača Zlatne lopte Vinisijusa Žuniora, da bi u 40. minutu proradila veza Belingem - Еmbape. Definicija lakoće na delu, u dva, tri poteza, Englez i Francuz razoružali su kompletnu odbranu gostiju.

Delovalo je da je kraj za Alaves nastupio u 48. minutu kada je Rodrigo lucidan solo-prodor pretočio u treći gol Blankosa koji su u završnih dvadesetak minuta mogli da nastave sa punjenjem mreže baskijskog kluba. Endrik je ušao u 69. minutu, četiri minuta kasnije zatresao prečku, da bi desetak minuta kasnije krenuo šou Alavesa i Karlosa Benavidesa. Prvo je neodranjivo plasirao loptu uz stativu sa ivice šesnaesterca, a zatim spakovao gol Kikeu Garsiji.

Početkom nadoknade, Endrik je propustio zicer za overu pobede, Sivera mu je odbranio i podgrejao nade gostiju da mogu do kompletnog povratka. Ipak, Real je izdražao i prišao na bod zaostatka Barseloni koja ima utakmicu manje.

PRIMERA - 7. KOLO

17.09.

Maljorka – Sosijedad 1:0 (1:0)

/Prats 36/

19.09.

Leganes – Atletik Bilbao 0:2 (0:0)

/Vivijan 65, I. Vilijams 75/

Utorak

Valensija - Osasuna 0:0

Sevilja - Valjadolid 2:1 (1:0)

/Tores 45ag, Ejuke 85 - Peres 56/

Real Madrid - Alaves 3:2 (2:0)

/Vaskez 1, Embape 40, Rodrigo 48 - Benavides 85, Garsija 86/

Sreda

19.00: (1,80) Đirona (3,50) Rajo Valjekano (4,70)

21.00: (1,25) Barselona (6,00) Hetafe (11,0)

Četvrtak

19.00: (3,35) Espanjol (3,45) Viljareal (2,15)

19.00: (3,25) Las Palmas (3,30) Betis (2,40)

21.00: (4,20) Selta Vigo (3,60) Atletiko Madrid (1,95)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Real MadridKilijan EmbapeRodrigoLukas VaskezVinisijus ŽuniorAlaves

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara