Pep Gvardiola (©AFP)
Pep Gvardiola (©AFP)

Pep se vratio na Arsenal: Arteta ništa novo nije uradio, milioni igraju na isti način

Vreme čitanja: 2min | sre. 25.09.24. | 09:04

“Biće van terena dugo, dugo, a opet možda i kraće nego što mislimo“, rekao je Gvardiola o Rodriju

Ono što se dogodilo Rodriju u samo nekoliko dana izgleda maltene kao ono što često možemo da čujemo kod ljudi, da je “prizivao sudbinu“. Nekoliko dana pošto je zatresao ceo fudbalski svet najavom štrajka zbog prevelikog broja utakmica, zadesila ga je najteža povreda modernog doba, pokidao je prednji ukršteni ligament i neće ga biti na terenu bar do kraja ove sezone.

Pep Gvardiola je posle trijumfa nad Votfordom podelio svoje viđenje Rodrijeve povrede i kakve su prve procene.

Izabrane vesti

“Nemamo i dalje jasnu sliku, biće van terena dugo, dugo, ali opet možda i kraće nego što mislimo“, izjavio je Gvardiola i dodao:

“Ne mogu da vam kažem ništa, jer svi čekamo telefonski poziv od njega i doktora, da nam kažu tačno šta mu je i kakva ga operacija čeka. Jedan doktor kaže da je povreda baš ozbiljna, drugi da nije strašno. Nadam se da ćemo uskoro znati više“.

Mnogi se sada pitaju kako će Mančester Siti bez jednog od svojih najboljih igrača?

“Nisam želeo da se ovo dogodi, ali i dalje verujem u dobru sezonu. Imam poverenje u mnoge moje igrače. Moja je dužnost da nađem rešenje“.

Ipak...

“Rodri je nezamenjiv i Siti će igrati bez najboljeg veziste na svetu dugo, dugo. Ovo je ogroman udarac za nas. Ali, to je fudbal, ovakve stvari se dešavaju i zato moram da nađem rešenje, da opet budemo kompetitivni kao što smo to bili godinama unazad“.

Ne namerava da kuka nad sudbinom.

“Nema Rodrija i to jeste problem, ali neću da se žalim. Mnogo mi ga je žao. Neka se oporavi najbolje što može, mi ga čekamo. Ovo je novi izazov za nas. Idemo u Njukasl, hoćemo da pobedimo, idemo dalje“.

Vratio je film na duel sa Arsenalom (2:2) i rekao da njegov učenik Mikel Arteta nije uradio ništa novo sa taktičkom postavkom u derbiju.

“Svakako bili su sjajni. Divim se onom što su uradili, jer to ne mogu da uradim sa svojim timom. Rekao sam to Mikelu da su bili sjajni. Oni znaju šta mogu da urade. Naši rivali mogu da rade ono što hoće. Milioni njih igraju na taj način. Više je bilo do nas“.

Posle pet kola Mančester Siti ima 13 bodova, jedan više od Liverpula i Aston Vile, a dva više od Arsenala. Duel između Njukasla i Sitija je na programu u subotu od 13.30.


tagovi

Pep GvardiolaRodriMančester Siti

Obaveštavaj me

Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara