Andrija Maksimović (©Starsport)
Andrija Maksimović (©Starsport)

Maksimović i u petak sa prvim timom Zvezde

Vreme čitanja: 2min | sre. 25.09.24. | 09:02

Po svemu sudeći, više se neće vraćati u Grafičar...

Sjajan start sezone sa Grafičarom, gol Benfiki u UEFA ligi mladih, uloga startera u večitom derbiju, poziv u A reprezentaciju Srbije. Munjevitom brzinom napreduje karijera 17-godišnjeg Andrije Maksimovića, posebno u poslednjih nedelju dana koje je obeležio sjajnom partijom u duelu Crvene zvezde i Partizana.

Bio je to Maksimovićev četvrti nastup za prvi tim crveno-belih, ali prvi od početka utakmice. Naredni bi mogao da bude već u petak, kada Crvena zvezda na svom stadionu igra protiv Železničara iz Pančeva (19.00). Po saznanjima Mozzart Sporta, mladi ofanzivni vezista neće se vraćati u Grafičar za duel sa OFK Vršcem. Moraće Marko Neđić da potraži neko drugo rešenje za kreatora igre Ljubičastih, pošto će Maksimović ponovo biti na raspolaganju Vladanu Milojeviću. A, kako stvari stoje, pitanje je hoće li i kada ponovo oblačiti dres Grafičara.

Izabrane vesti

Na stadionu u Humskoj ulici Pazarac je položio diplomski ispit. Još prošle sezone je pokazao da može da se nosi sa izazovima Mozzart Bet Prve lige, a sada je potvrdio da je spreman i za viši nivo u Mozzart Bet Superligi. Ostaje da vidimo hoće li u skorije vreme dobiti šansu i na međunarodnoj sceni. Koliko već sledećeg utorka u Milanu, gde će crveno-beli na megdan Interu u meču drugog kola Lige šampiona.

Bio bi to vrlo hrabar potez Vladana Milojevića, ali ne i nerezonski. Maksimović je u najvećoj utakmici srpskog fudbala pokazao da nema problem sa tremom. Odigrao je večiti derbi - i to u gostima, što dodatno daje na težini bez obzira na trenutno stanje među navijačima Partizana koji iz protesta nisu napunili tribine - kao da mu je samo još jedan u nizu. Za 63 minuta u igri učestvovao je u akcijama za sva tri gola koje su crveno-beli dali do njegovog izlaska, uz direktnu asistenciju Silasu u poslednjim trenucima prvog poluvremena, a od 35 dodavanja 30 je bilo uspešno. Ono što je mnogo važnije, nije se krio iza saigrača, nudio se i konstantno učestvovao u igri, organizujući napade svog tima.

Nema dileme da je Andrija Maksimović spreman za izazove koje nosi dres prvog tima Crvene zvezde, u kolikoj meri će biti korišćen odlučiće trener Milojević, dok je na klubu da što pre reaguje novim ugovorom, s obzirom na to da aktuelni ističe po završetku ove sezone.



tagovi

Andrija MaksimovićFK Crvena zvezdaVladan MilojevićGrafičar

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara