Kristofer Enkunku (©Reuters)
Kristofer Enkunku (©Reuters)

Siti prošao, Čelsi se upalio! Štikla i prvi het-trik Enkunkua u Londonu (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | uto. 24.09.24. | 22:45

Klubovi iz Premijer lige ušli u četvrto kolo Liga kupa

Tu i tamo zna da bude iznenađenja u Liga kupu kada platežno najmoćniji engleski klubovi potcene niželigaše, kada se vode parolom 'lako ćemo', ali takvog pristupa večeras nije bilo. Ni kod Mančester Sitija, na stranu što velike razlike nije bilo, a još manje kod Čelsija.

Pep Gvardiola voli da izmeša karte u kupovima dok ne dođe do završnice, učinio je to i protiv Votforda na Etihadu i – prošao skoro glatko. Naročitih poteškoća nije bilo, jer nije bilo ni prave pretnje do pred sam kraj, kada su gosti prvi put ozbiljnije pripretilo, zatresli mrežu šampiona Engleske i na tome stali – 2:1 (2:0). Mančester Siti nije ‘ispoštovao’ protivnika kao što ume, ali zato jeste – Čelsi. Upalio se početkom septembra, pošlo je za rukom Encu Mareski da poveže redove i pobede, ali i da podigne Kristofera Enkunkua, što je u sudaru sa Berouom rezultiralo njegovim prvim het-trikom u Londonu – 5:0 (3:0).

Izabrane vesti

Možda nije bio ubedljiv kako ume da bude, nije izbušio mrežu Votforda, ali po Štefana Ortegu do završnice prave pretnje nije ni bile. Tek koji minut nespokoja na Etihadu, od onoga trena kada je Tom Ins otvorio stopalu i pogodio malu mrežicu. Pre toga – mrtvo more. Inferiorni su bili gosti, samo jedanput šutirali u okvir gola, akad je lopta i završila iza leđa nemačkog čuvara mreže. Do tada su već odradili posao.

Dovoljno je bilo poluvreme Građanima da utabaju stazu ka četvrtom kolu Liga kupa. Veliku grešku na startu meča napravili su defanzivci Votforda, poigravali su se pred kaznenim prostorom, izgubili loptu i – surovo su kažnjeni. Žeremi Doku je načeo goste, a do odlaska na odmor Mateus Nunjes demonstrirao kakvim udarcem raspolaže sa distance. Dočekao je prvenac.

Portugalac je povukao hirurški precizan rez, krunisao je prelepu akciju Mančester Sitija. Od noge do noge, bezmalo svaka lopta iz prve. Sitan vez. Bilo je takvih i u nastavku, stvarao je domaćin šanse, uzdisali su navijači na Etihadu. Pomalo i strepeli u završnici, međutim, razočaranja nije bilo. A, za to vreme u Londonu – oduševljenje. Jer, počinje Čelsi pod komandom Enca Mareske da dobija obrise tima, da ima glavu i rep.

Nije neko merilo utakmica sa Berouom, međutim, može navijače londonskog kluba da raduje kako ekipa izgleda proteklih sedmica. Na trećoj utakmici zaredom nije primio gol, povezao dobre rezultate i – dobio Kristofera Enkunkua. Dugo je odsustvovao protekle sezone, bila mu je iseckana povredama. Nije se naigrao, ali zato je ove dao već šest golova za 300 i kusur minuta na tri fronta! Za celu proteklu tek tri pogotka.

Podsetio je na onog iz RB Lajpciga, tresao mrežu na raztličite načine. Između ostalog i – petom. Štikla u suprotan ugao kod drugog, prethodno rutinska realizacija u situaciji 'jedan na jedan' nakon izuzetno lepe asistencije Žoaa Fdeliksa, pa za kraj ukradena lopta i ćušnuta preko gol-linije.

Nadopunjavali su se Kristofer Enkunku i Žoao Feliks, koji je pored ključnog dodavanja za otvaranje protivnika na Stamford Bridžu, košarkaškim rečnikom poentirao iz slobodnjaka. Poslao je loptu preko živog zida, uz stativu, a onda se od golmana Pola Farmana odbila u mrežu. Uspeo je i Pedro Neto da postigne prvenac, sve je išlo od noge igračima Čelsija, napumpali su samopouzdanje pred duel sa Brajtonom, a tu bi trebalo da vide na čemu su…

LIGA KUP ENGLESKE - 3. RUNDA

Utorak

Mančester Siti - Votford 2:1 (2:0)

/Doku 5, Nunjes 38 - Ins 86/

Volsol - Lester 0:0, penalima 0:3

Čelsi - Berou 5:0 (3:0)

/Enkunku 8, 15, 75 Feliks 28, Neto 48/

Vikomb - Aston Vila 1:2 (0:0)

/Kone 90+5 - Buendija 55, Duran 85pen/

Sreda

20.45: (1,12) Arsenal (8,00) Bolton (16,00)

21.00: (1,40) Liverpul (4,40) Vest Hem (7,25)

***kvote su podložne promenama


tagovi

Mančester SitiČelsiLiga kup EngleskeLiga kupPep GvardiolaMateus NunjesŽeremi DokuTom InsKristofer NkunkuPedro NetoŽoao FeliksEnco Mareska

Obaveštavaj me

Čelsi
Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara