Nikola Crnoglavac u duelu sa Vukovljakom i Predovićem iz Vojvodine (©Starsport)
Nikola Crnoglavac u duelu sa Vukovljakom i Predovićem iz Vojvodine (©Starsport)

Kojadinović otišao, Partizan dobio dostojnu zamenu - Crnoglavac blista na startu sezone

Vreme čitanja: 3min | sre. 25.09.24. | 08:07

“Iskreno, nisam očekivao da će ovako da bude dobro na početku. Vratio sam se na poziv trenera Ćirkovića”, rekao je desni bek crno-belih za Mozzart Sport

Otišao je Uroš Kojadinović iz Partizana ovog leta u francuski Tuluz, u drugu najjaču ligu na svetu, ali osvajač Kupa Srbije je dobio pravu zamenu za reprezentativca na desnom beku. U pitanju je Nikola Crnoglavac koji blista na startu sezone. Momak iz Vrnjačke Banje u prva dva kola u derbijima sa Vojvodinom i Crvenom zvezdom dao je čak 22 gola, doduše 12 sa linije sedam metara (uz samo jedan promašaj u Novom Sadu) i odmah zaseo na čelo liste strelaca domaćeg prvenstva.

Iako je drugi tip igrača u odnosu na Kojadinovića, trener Đorđe Ćirković zasad ne mora da brine za desnu stranu terena. Sve funkcioniše savršeno na startu Super rukometne lige. Uz popularnog Crnog u večitom derbiju i desna krila Marko Vasić i Lazar Anđelković su bila odlična, postigla ukupno osam pogodaka.

Izabrane vesti

Crnoglavac je nekadašnji reprezentativac Srbije, skoro deceniju je bio u inostranstvu, van videokruga domaće rukometne javnosti, pa je bilo prilično iznenađenje njegov dolazak u crno-beli tabor proteklog leta. Vratio se na teren u crno-belom dresu posle teške povrede kolena, operacije prednjeg ukrštenog ligamenta koji zahteva dugo odsustvo.

18.45: (2,00) Olborg (8,00) Magdeburg (2,10)

Levoruki bombarder je stasao u Jugoviću gde je igrao pet godina, od 2010. do 2015, a onda je skoro deceniju bio u pečalbi, u komšiluku, prvo u Mađarskoj, godinu dana u Tatabanji, da bi od 2016. bio u Rumuniji, uz sezonu u turskom Bešiktašu (2021/2022). Kod naših istočnih komšija branio je boje Konstance, Bakaua i Fošanija.

Dobru formu je najavio u pripremnom periodu na turniru u Ohridu prošlog meseca kada je bio najbolji strelac u Makedoniji. Vojvodini je dao 14 golova u Novom Sadu na startu šampionata, dok je Zvezdi osam puta zatresao mrežu.

Imali smo kratak period da spremimo meč sa Zvezdom. Derbi je uvek specifična utakmica. Nervozno smo ušli u meč, ali smo se brzo konsolidovali i na kraju ubedljivo i zasluženo pobedili”, rekao je Crnoglavac za Mozzart Sport.

Najzaslužniji za njegov dolazak u Partizan je trener Đorđe Ćirković koji ga je trenirao u Konstanci.

Bio sam dugo u inostranstvu. Vratio sam se na po poziv Đorđa Ćirkovića. Imao sam s njim odličnu saradnju u rumunskoj Konstanci. Drago mi je što radim sa takvim stručnjakom. Odmah sam prihvatio ponudu. Došao sam i zbog teške povrede koju sam imao prošle sezone. U pitanju je prednji ukršteni ligament kolena. Psihički bi mi bilo lakše da se spremim u Srbiji. Izabrao sam Partizan jer volim taj klub i navijam za njega od malena”.

Na početku sezone partije iznad svih očekivanja. Uz kapitena Nikolu Zečevića, lidera je novog, jačeg, gladnog trofeja Partizana.

Iskreno, nisam očekivao da će ovako dobro da bude na startu sezone. Radio sam naporno celo leto, spremao se dugo. Zahvalio bih se profesoru Marku Stojanoviću iz Novog Sada. On i njegov tim su mi pomogli da se oporavim i da koleno bude kao što je sada. Nemam problema, normalno igram i treniram”, zaključio je Crnoglavac.

Crno-beli su odlično počeli sezonu, napravili brejk u Novom Sadu protiv jedinog takmaca za titulu, Vojvodine. Sledi teži raspored za crno-bele, gostovanje u Vranju i Pančevu, dolazak Metaloplastike na Banjici, a onda i start EHF kupa i dvomeč sa luksemburškim Beršemom u drugom kolu. I u ovom takmičenju Partizan može daleko, sigurno da prezimi, a onda, u slučaju dobrog žreba, da stigne i do završnice najslabijeg evropskog takmičenja.



tagovi

RK PartizanNikola CrnoglavacRukometna superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara