Toni Kros (©Reuters)
Toni Kros (©Reuters)

Kros negoduje: Mogu li sada da kažem da sam evropski šampion? Tri meseca im je trebalo da shvate…

Vreme čitanja: 1min | uto. 24.09.24. | 21:24

Utehe nema, priznanje Stručne sudijske komisije ništa ne menja

Svi u Nemačkoj, i igrači i navijači, videli su kako lopta udara u ruku Marka Kukurelje. Ne i sudija Entoni Tejlor i njegovi pomoćnici u VAR sobi. Bili su stava da nije dovoljno za jedanaesterac. Domaćin je eliminisan, Španija prošla dalje, a tri meseca kasnije Stručna sudijska komisija rekla je da je penal morao da bude dosuđen.

Prvi čovek Evropske kuće za sudijska pitanja – Roberto Roseti, izneo je detaljnu analizu i nedvosmisleno ukazao da je propust napravljen. Zanimljivo, upravo je on, nakon četvrtfinala Evropskog prvenstva i dizanja velike prašine, bio menju najglasnijima u pokušajima da odbrani engleskog arbitra. Negde će sve ostati zapisano, no slaba je to uteha Nemcima, pogotovo Toniju Krosu kome je to bila poslednja utakmica u karijeri.

Izabrane vesti

I dan-danas ne može da se pomiri sa odlukom da ne bude dosuđen jedanaesterac.

“Trebalo im je tri meseca da shvate da je igrao rukom, što su skoro svi videli u sekundi. Neizmerno me to smiruje. Nije toliko ni važno, osećam se dobro”, narugao se Toni Kros i nastavio da negoduje:

“Mogu li sada za sebe da kažem da sam evropski šampion? Zato što su to (da je bio penal za Nemačku prim. aut) zvanično potvrdili. Mislim da ne”.

Izrugivanje, negodovanje, podsmeh… Ali, istorija se neće promeniti, kruna ostaje na glavi Španaca. Teško i da će bilo šta u sudijskim komisijama.



tagovi

Evropsko prvenstvoEURO 2024Fudbalska reprezentacija NemačkeFudbalska reprezentacija ŠpanijeToni KrosEntoni Tejlor

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara