Barsa pristala: Suarez ide u Atletiko za džabe i 2.000.000 bonusa!

Vreme čitanja: 2min | uto. 22.09.20. | 22:56

Epilog večerašnjeg sastanka

Nije isključeno da se do sutra uveče desi neki novi ludi preokret, ali kako sada stvari stoje: Luis Suarez ide u Atletiko! Možda već sutra...

To je epilog večerašnjeg sastanka Suarezovih advokata sa rukovodstvom Barselone koje je predstavljao predsednik Đozep Marija Bartomeu

Izabrane vesti

Barselona i Suarez su juče imali dogovor da Urugvajac pređe u Atletiko bez obeštećenja i da pristane na isplatu samo 7.000.000 evra od mogućih 15.000.000 koliko bi mu pripalo u Barseloni za poslednju godinu ugovora. Nedostajao je samo Barsin potpis na sporazumu, a onda je Bartomeu pod pritiskom upravnog odbora promenio mišljenje i zatražio sumu od 10.000.000 evra za obeštećenje plus da se Suarez odrekne cele poslednje godine ugovora. Urugvajac je pobesneo, zapretio da će na konferenciji za medije da otkrije mnoge stvari koje klub pokušava da sakrije i da će da sedi na tribinama celu sezonu dok ne primi svih 15.000.000 evra.

Takav stav Suareza je malo uplašio Bartomeua pa je večeras održan hitan sastanak. Uz Atletikov ultimatum da će odustati od Suareza u narednih dan ili dva i dovesti Kavanija, dve strane su bile prinuđene da opet sednu za sto, pregovaraju i spuste loptu.

Bez obzira da li verujete madridskim ili katalonskim medijima, suština je da je načelan dogovor o rastanku postignut. Suarez je navodno pristao da se odrekne celog ugovora na čemu potenciraju režinski mediji iz Katalonije i prećutkuju klupsku bruku da će Pistolero da ode kao slobodan igrač. Madridski mediji javljaju da Suarez definitivno ide bez obeštećenje i da bi Atletiko jedino mogao da plati 2.000.000 evra kroz bonuse ako se sa Suarezom u sastavu plasira u četvrtfinale Lige šampiona u naredne dve sezone. Smešno... Ali tako je Barsa prodala i Rakitića i Vidala.

Takođe, Suarez je navodno pristao da u Atletiku igra za 7.500.000 evra po sezoni tokom dvogodišnjeg ugovora.

Potpis ugovora se očekuje možda već i sutra jer je na to čekao i Alvaro Morata koji je u Torinu prošao lekasrke preglede ali Juventus nije mogao da ga zvanično potvrdi dok Atletiko ne potpiše ugovor. A Atletiko je čekao Suareza da bi šarnuo potpis za prodaju Morate. Konačno, večeras je i Juve zvanično potvrdio Moratu što je samo još jedan dokaz da je Suarez novi napadač Atletika.

Valjda već sutra...


tagovi

Luis SuarezLetnji prelazni rok 2020

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara