(© OSS)
(© OSS)

Srbija novim evropskim zlatom merka olimpijsku vizu

Vreme čitanja: 1min | pon. 14.10.24. | 14:35

Turska, Češka, Azerbejdžan i Švedska organizovaće šampionat Starog kontinenta 2026.

Evropska odbojkaška konfederacija (CEV) saopštila je i zvanično da će organizatori 34. šampionata Starog kontinenta u konkurenciji dama biti Turska, Češka, Azerbejdžan i Švedska.

Kako je navela krovna organizacija, Baku i Geteborg biće domaćini mečeva grupne faze, dok će se utakmice nokaut runde, tačnije osmine i četvrtfinala, igrati u Brnu i Turskoj (tačno mesto će biti naknadno objavljeno). S druge strane, polufinala i okršaji za medalje planirani su da se održe u Turskoj.

Izabrane vesti

Osim organizatora, plasman na završni turnir su izborili, barem na osnovu rezultata sa prethodnog Evropskog prvenstva iz 2023, Srbija, Holandija, Italija, Poljska, Francuska, Bugarska, Slovačka i Ukrajina. Preostalih 12 učesnika biće poznato po završetku kvalifikacija u 2024. i 2025.

Novina je i da će pobednik izboriti vizu za Olimpijske igre u Los Anđelesu 2028.

Podsećanja radi, ženski nacionalni tim Srbije je do sada osvojio osam medalja na kontinentalnom nadmetanju - po tri zlatne i srebrne, kao i dve bronzane. Takođe, naša reprezentacija može i da se pohvali sjajnim nizom da se na poslednjih pet takmičenja domogla jednog od odličja.


tagovi

Evropsko prvenstvo u odbojci za ženeEvropsko prvenstvo u odbojciženska odbojkaška reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara