Luka Jović i Milan Đurić (Reuters)
Luka Jović i Milan Đurić (Reuters)

Roma traži špica: Jović ili Đurić?

Vreme čitanja: 2min | pon. 14.10.24. | 15:02

U pitanju bi bila alternativa za Dovbika

Iako ima ugovor sa Milanom do kraja sezone, sve su prilike da će Luka Jović već na zimu napustiti San Siro. Trener Fonseka veruje u novajlije Moratu i Ejbrahama, šansu kao džoker dobija i Okafor koji nije klasična “devetka”, pa je Jović u napadačkoj hijerarhiji Rosonera pao na četvrto mesto. Letos nije ni licenciran za Ligu šampiona što je bio jasan znak…

Prethodnih nedelja se na Apeninima šuškalo da bi Juventus mogao da baci udicu ka Joviću kao kratkoročnom rešenju jer je Milik povređen i traži se neko ko će da rastereti Dušana Vlahovića. A od jutros lokalni mediji u Rimu pišu da je Jović u istoj ulozi opcija i za Romu.

Izabrane vesti

Vučica je letos kao kapitalno pojačanje u špicu dovela Artjoma Dovbika iz Đirone, ali i njemu je potrebna alternativa. U dosadašnjem delu sezone je to bio Eldor Šomurodov, ali Uzbekistanac nije nikoga ubedio da zaslužuje takvu šansu. I mogao bi u januaru negde na pozajmicu ako Roma dovede rezervnog špica.

Tako su u prvi plan iskočila imena Luke Jovića i Milana Đurića. Sportski direktor Floran Gisolfi traži neko jeftino, a adekvatno rešenje. Prvo je hteo Beta iz Evertona, ali on ima previsok ugovor za Romine standarde. Jović bi ih košta nešto oko 1.600.000 evra na bruto nivou do kraja sezone što je podnošlivo ulaganje. Đurić bi bio jeftiniji, ali je pitanje da li bi ga Monca pustila usred sezone s obzirom da joj je prvi špic.



tagovi

Milan ĐurićLuka Jović

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara