Takuma Asano (© Star sport)
Takuma Asano (© Star sport)

Asano u špicu: Nadavao se golova u Japanu, čeka se u Partizanu

Vreme čitanja: 3min | sub. 05.12.20. | 09:49

Prilika je protiv Čukaričkog

Improvizacija. Ne voli je nijedan trener, ali joj s vremena na vreme pribegava. Prinuđen je i Aleksandar Stanojević da prekomanduje Takumu Asana u špic i sa Japancem kao najisturenijim fudbalerom napadne Čukarički u potencijalno najzanimljivijem susretu 17. superligaškog kola (16 časova, TV Arena sport 1).

Kad je već uprava bila tako mudra da proda i(li) pozajmi sve centarforove i dovede jednog sklonog povredama (Žan Kristof Bajbek) i kad je Filip Holenderinako krilni napadač – „zakačio“ virus koronu, a Nikola Štulić iz „klase 2001“ suviše mlad da ponese veliki teret, šef stručnog štaba crno-belih nema kud osim da nekadašnjeg člana Arsenala vrati na poziciju na kojoj je dejstvovao pre selidbe u Evropu.

Izabrane vesti

Baš to saznanje moglo bi da mu donese berićet u malom beogradskom derbiju, jer je najefikasniji fudbal u karijeri Asano igrao dok je bio centralni napadač. Jeste bilo davno, pre pet godina, međutim, podatak da je u dresu Hirošime ispalio 23 precizna hica sa pozicije klasičnog špica ukazuje da Takuma može da odgovori izazovima s kojima će se suočiti u pokušaju Parnog valjka da pobednički niz produži na šest utakmica.

Štaviše, i u reprezentaciji Japana se pojavljuje ponekad kao najistureniji igrač. Bio je centralni napadač na četiri meča azijskih kvalifikacija za Mundijal u Rusiji, dao gol Tajlandu, zatresao i mrežu Kostarike pre dve godine u prijateljskom odmeravanju snaga, na istom mestu probao ga je selektor Morijašu na novembarskim kontrolnim mečevima sa Meksikom i Panamom. Struka smatra da može.

Umeo je Takuma Asano da proradi kao „devetka“ i tokom epizode u Nemačkoj. U dresu Štutgarta dao je gol Kajzerslauternu u kupu i Hanoveru u Bundesligi, da bi u zelenom dresu pogodio sa pozicije drugog napadača, protiv Karlsruea.

Takav je potreban Partizanu, iako se dosad nije proslavio u postavci kad se od njega očekuje završni udarac. Prirodna pozicija mu je levo krilo, Savo Milošević ga je povremeno slao na desno, ume tu da dejstvuje i kod Aleksandra Stanojevića, što sugeriše da je znatno produktivniji i timu korisniji ako ispred sebe ima brisan prostor i priliku da demonstrira hitrinu. U odsustvu kvalitetnijih rešenja, moraće i preciznost, a to ga i nije krasilo prilikom prethodnih modifikacija startnih 11.

Primera radi, protiv Proletera u Novom Sadu prošle godine ostao je bez učinka tako što je menjao Umara Sadika poslednjih 15-ak minuta, na susretu sa Voždovcem u Humskoj počeo je umesto Nigerijca i završilo se porazom Partizana (naravno, ne njegovom krivicom), u 163. derbiju sa Crvenom zvezdom, kad su Stanojeviću takođe nedostajali Bajbek i Holender, ništa vredno pomena nije uradio, na Čairu se utopio u sivilo ekipe iako je počeo u paru sa Francuzom, ali je zato sa pozicije klasičnog špica protiv OFK Bačke u prvom kolu Kupa Srbije golom overio pobedu.

Nadaju se Grobari da će još jednom.

Projektovani sastavi

SUPERLIGA SRBIJE, 17. KOLO

PARTIZAN – ČUKARIČKI, 16.00 (TV Arena sport 1)

Beograd

Stadion Partizana

Sudija: Lazar Lukić

PARTIZAN: Stojković – Miljković, S. Marković, Vujačić, Obradović – Šćekić, Zdjelar – F. Stevanović, Suma, Jojić – Asano. Trener: Aleksandar Stanojević.

ČUKARIČKI: Petrović – Ćirković, Šapić, Ostojić, Kamenović – Kovač, Mijailović – Pantić, Kajević, Birmančević – Endijae. Trener: Dušan Đorđević.

SUPERLIGA - 17. KOLO

Petak

Napredak – Voždovac 3:1 (1:1)

/Marinković 30, Melunović 81p, 93 – Pantović 18/

Subota

14.00: (1,17) Vojvodina (7,50) Mačva (16,0)

16.00: (1,50) Partizan (4,10) Čukarički (7,00)

Nedelja

13.00: (2,95) Inđija (3,30) Spartak (2,45)

14.00: (1,60) Mladost (3,80) Novi Pazar (6,00)

14.00: (2,80) Javor (3,35) TSC (2,50)

14.00: (2,35) Radnik (3,20) Proleter (3,15)

16.00: (14,0) Zlatibor (6,75) Crvena zvezda (1,20)

Ponedeljak

13.00: (4,40) Rad (3,50) Radnički Niš (1,85)

13.00: (2,60) OFK Bačka (3,20) Metalac (2,80)

*** kvote su podložne promenama





tagovi

FK PartizanTakuma Asano

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara