(© Lega volley femminile)
(© Lega volley femminile)

Majin poslednji ples u nemogućoj misiji osvajanja Apenina

Vreme čitanja: 3min | sub. 05.10.24. | 13:03

Koneljano je ponovo glavni favorit u Seriji A

Srpska kolonija od sedam članova kreće u osvajanje Apenina! Tituli su najbliže Maja Ognjenović i Hena Kurtagić, ali je jedina nedoumica pred početak 80. izdanja Serije A da li je konačno došlo vreme da se stavi tačka na dominaciju Koneljana.

Harizmatični strateg Danijele Santareli suvereno vlada Italijom već šest godina. Ukoliko se nešto značajnije ne promeni, sva je prilika da će se popularne Panterke dodatno približiti vrhu večne liste na kojoj se trenutno nalazi Ravena sa 11 trofeja. Ako je suditi po tradiciji i pređašnjim uspesima, kao i epilogu Superkupa pre nedelju dana, uopšte ne deluje da će šampionke propustiti priliku da se novom krunom, osmom u klupskoj istoriji, izjednače sa Bergamom na drugoj poziciji. A onda i samo preostaje da prestignu lidera u vrednom statističkom parametru.

Izabrane vesti

(© Lega volley femminile)(© Lega volley femminile)

Ukoliko i postoji šansa da kaznena ekspedicija posustane, verovatno se najveće nade polažu u Skandići i Milano. U redovima giganata visoke ambicije gaje i dve reprezenativke naše države. Prva je zapravo već bivša, pošto je odlučila da završi avanturu u nacionalnom timu posle kraha na Olimpijskim igrama u Parizu, dok druga može dobiti i status zvezde u usponu. Osim što se daleko iskusnija oprostila od omiljenog državnog dresa, više puta je najavila da bi trebalo da odigra i poslednju sezonu u profesionalnoj karijeri. Upravo se čini da bi i toliko željeni pehar kompletirao bogato putešestvije legendarne tehničarke Maje Ognjenović.

Najviše se Skandići i uzda u Majine čarobne bravure na putu do istorijskog uspeha, koji počinje protiv Kunea (subota, 20.30). Otežavajuću okolnost, a možda čak i nepremostivu prepreku, predstavlja Santarelijev moćan roster. Italijanski stručnjak više ne računa na američki tandem Kelsi Robinson Kuk i Ketrin Plamer, kao i Holanđanku Robin De Krajf, ali je ionako respektabilan sastav dodatno pojačao. Ne samo da je angažovao Brazilku Gabrijelu Bragu Gimaraeš, Kineskinju Žu Ting, Italijanku Kristinu Kirikelu, nego je i zadržao na okupu Poljakinju Joanu Vološ, Šveđanku Izabelu Hak, domaću igračicu Saru Far... Više nego dovoljno da istakne kandidaturu za odbranu starih lovorika.

S druge strane, očekuje se i da bi Hena Kurtagić u bojama Milana mogla da zaustavi teror Koneljena. Osim što će strpljivo čekati da joj trener Stefano Lavarini ukaže poverenje, oči će joj biti usmerene ka partijama Paole Egonu. Olimpijska prvakinja sa Azurinama praktično je i vodilja ka potencijalnoj borbi za titulu. Međutim, njene saigračice, kao što su Nika Dalderop, Mirjam Sila i Elena Pietrini, moraće da je zamene na startu. Maestralna Italijanka ima manjih zdravstvenih problema sa infekcijom u nosnim prolazima zbog čega će obaviti i hiruršku intervenciju, barem je tako zvanično saopšteno. Prema prvim prognozama, oporavak bi trebalo da traje nekoliko nedelja.

Hena Kurtagić (© FIVB)Hena Kurtagić (© FIVB)

Može i ostatak srpske čete da se nada solidnim rezultatima, bitkama za plej-of ili opstanak. Objektivno je većina, izuzev Maje Aleksić koja je veliki adut Novare, daleko od trona. Doduše, lošije predikcije neće i sprečiti Slađanu Mirković (Roma), Anu Bjelicu (Kuneo), Jovanu Kocić (Talmasons) i Radu Perović (Valefolja) da naprave eventualnu senzaciju.

Serija A (odbojkašice) - 1. kolo

Subota

20.30: (1,02) Skandići (9,90) Kuneo

Nedelja

16.30: (4,00) Pinerolo (1,20) Milano

17.00: (2,29) Firenca (1,55) Valefolja

17.00: (1,85) Peruđa (1, 85) Bergamo

17.00: Roma - Talmasons

17.30: (1,85) Kjeri (1,85) Novara

18.00: (1,01) Koneljano (10,9) Busto Arsicio


tagovi

Maja OgnjenovićHena KurtagićŽOK SkandićiImoko Koneljanodanijele santareliSerija A u odbojci za žene

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara