Svetislav Pešić (©MN Press)
Svetislav Pešić (©MN Press)

Pešić jasno poručio Čoviću: Novi predsednik, novi i selektor

Vreme čitanja: 1min | sub. 05.10.24. | 11:22

Prekaljeni stručnjak stavio do znanja da ne želi više da vodi košarkašku reprezentaciju Srbije

Najavilo je novo rukovodstvo KSS-a na čelu sa Nebojšom Čovićem da im je primarni cilj da zadrže Svetislava Pešića na klupi nacionalnog tima. Čak su i pojedini reprezentativci prethodnih nedelja izlazili u javnost i slali poruke prekaljenom stručnjaku da se predomisli i potpiše novu saradnju, međutim popularni Kari je nepromenjivog stava. U jutarnjem programu "Sport kluba", doskorašnji korimila Orlova je poručio da nema želju da više predvodi državni tim, što je lično i preneo novom predsedniku Saveza.

"Čoviću sam već rekao - novi predsednik, novi tim, novi potpredsednici, novi trener, početak novog olimpijskog ciklusa, sve novo", kazao je Pešić pa dodao: "Ne bežim od toga da pomognem Čoviću i novom treneru koliko im pomoć od mene treba."

Izabrane vesti

Ipak, legendarni trener je istakao da su mu životni prioriteti drugačiji.

"Imam neke druge planove u životu, želim nešto drugo da radim. Nemam 57 nego 75 godina. Ne osećam apsolutno nikakvu obavezu ni prema kome. Ono što osećam je samo odgovornost prema igračima sa kojima sam radio prethodne tri godine i to je ono što mi smeta u mojoj definitivnoj odluci", zaključio je Pešić.

U drugom mandatu na klupi reprezentacije, Pešić je osvojio srebro na Mundobasketu 2023. godine i bronzu na Olimpijskim igrama u Parizu ovog leta. Prethodno je sa Jugoslavijom bio evropski (2001) i svetski (2002) šampion.


tagovi

Svetislav PešićNebojša ČovićKSSselektor A reprezentacijekošarkaška reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara