Ognjen Mudrinski (©Starsport)
Ognjen Mudrinski (©Starsport)

Mudrinski šlag na tortu: Na ovakvom timu Mladosti bi pozavideli mnogi superligaši

Vreme čitanja: 4min | sub. 05.10.24. | 11:01

GAT-ovci su jedina neporažena ekipa u Mozzart Bet Prvoj ligi Srbije, krupnim korakom gaze ka promociji u elitu i zbog toga su veliki favorit protiv Dubočice u Surdulici

Prošle sezone je novosadska Mladost GAT jedva izborila opstanak u Mozzart Bet Prvoj ligi. Selidbe u treći rang se spasila serijom od tri uzastopne pobede pred plej-aut i trijumfom u odlučujućoj utakmici za opstanak protiv Metalca u Gornjem Milanovcu (1:0). Tokom leta je rukovostvo Mladosti zavrnulo rukave, ekipa je potpuno renovirana i angažovan je tim koji bi se bez problema tukao za plej-of Mozzart Bet Superlige. Zato ni ne čudi što su posle devet kola baš GAT-ovci jedini neporažen tim u ligi. Status, koji će probati da im prekine Dubočica ove subote od 15 časova u Surdulici.

Sa šest pobeda i tri remija Novosađani trenutno zauzimaju drugu poziciju, imaju tri boda manje od fenomenalne Mačve. U poslednja tri kola niko im nije dao gol, redom su savladani Sloboda (1:0), Trajal (1:0) i Sloven (2:0). Istina, timovi iz donjeg dela tabele, ali opet za pohvalu.

Izabrane vesti

U prošlom kolu protiv tima iz Rume debitovao je najnoviji igrač koji je pojačao Mladost, Ognjen Mudrinski. Nekadašnji centarfor Vojvodine, Jagodine, Crvene zvezde, Spartaka, Čukaričkog, Grojter Firta, poljske Jagijelonije i Ujpešta je tokom leta pokušavao da pronađe inostrani angažman, ali nije uspeo da nađe nešto što zadovoljava njegove apetite. Zato je 32-godišnjak iz Srbobrana prihvatio poziv iz Novog Sada, što samo potvrđuje koliko je ambiciozna Mladost. Mudrinski je odigrao poslednjih 19 minuta protiv Slovena, a trebaće mu još malo vremena da dostigne formu kako bi bio spreman za čitav meč.

Sa njim je dodatno pojačana konkurencija u napadu, koji je na početku sezone bio možda i najproblematičniji u ekipi koju trenira Nenad Mijailović. Od trojice klasičnih centarforova samo se Đorđe Šušnjar do sada upisao u strelce. I to na poslednja dva meča je postigao po pogodak. Za sada 20-godišnji Lukijan Abadžija, koji je na pozajmici iz Vojvodine, kao ni nešto kasnije pridošli Lazar Milošev nisu otvorili račune. Istina, imali su i nešto slabiju minutažu u odnosu na Šušnjara.


15.00: (4,30) GFK Dubočica (3,25) Mladost GAT (1,85)


Što se tiče ostalih pozicija, Mladost je sjajno popunjena. Među stativama stoji 35-godišnji Mladen Živković, neladašnji čuvar mreže Novog Pazara, niškog Radničkog, Rada, Mladosti iz Lučana, Mačve, Napretka i Železničara iz Pančeva, čovek sa 125 nastupa u elitnom rangu srpskog fudbala

Bekovske pozicije zatvaraju iskusni Aleksandar Tanasin, koji je i kapiten, i nekadašnji mladi reprezentativac Srbije Damjan Daničić. Ovaj 24-godišnji levi bek nije uspeo da se nametne u zagrebačkom Dinamu, posle sezone u azerbejdžanskom Sumgajitu se vratio u srpski fudbal i preko OFK Beograda je došao do Novog Sada. Ove sezone doduše prednost u odnosu na Daničića ima pet godina stariji Nenad Kočović, nekadašnji školarac Vojvodine.

U veznom redu, u paru sa Milanom Jokićem, važnu ulogu igra letonski internacionalac Aleksejs Grjaznovs. Ovaj 27-godišnjak je stigao iz slabašnog prvoligaša Super Nove, bez nekih velikih očekivanja, ali zasad je ostavio veoma dobar utisak. Interesantno je to što je Grjaznovs odigrao i jedan meč za reprezentaciju Letonije 2019. godine, u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Sa njim na terenu baltička selekcija je iznenadila i savladala Austriju sa 1:0, ali uprkos velikom uspehu ovaj 179 centimetara visoki fudbaler nije dobijao više poziv selektora.

Nije jedini stranac u Novom Sadu. Mladost je od Novog Pazara pozajmila argentinskog ofanzivca Lusijana Sančeza, s tim da ovaj 19-godišnjak zasad nema neku bitnu ulogu. Odigrao je samo četiri meča, ulazeći sa klupe. Prednost naravno ima nekadašnji igrač Slavije iz Praga, Vojvodine i kazahstanskog Tobola Miljan Vukadinović, koji je zasad postigao jedan gol. Pohvale zaslužuje i Ognjen Ilić, 25-godišnji vezista kojeg je Crvena zvezda na leto 2023. godine uzela od OFK Vršca, a potom poslala na pozajmicu u OFK Beograd. Na sedam mečeva postigao je jedan pogodak.

Dubočica, koja je prema kvotama kladionice Mozzart autsajder ove subote iako će biti domaćin. Mada, ne treba je olako otpisati, jer posle slabog početka sezone podigla je formu i u poslednja tri kola je neporažena. Savladala je Zemun (4:1) i Inđiju (4:2), dok je odigrala 1:1 sa Javorom. Sa 10 poena Dubočica trenutno zauzima 10. poziciju.

Leskovčani su u tri poslednje utakmice postigli devet golova i osvojili sedam bodova. Dve pobede koje su zabeležili dogodile su se na gostovanjima Zemunu i Inđiji. Jasno je da je Dubočica u usponu forme. U Surdulicu idemo u teškom trenutku, kada ne možemo da računamo na čak petoricu fudbalera. I mi smo u sjajnoj seriji od tri vezana trijumfa. Voleo bih da je nastavimo, pa verujem da će naš dvoboj doneti dobar fudbal i da ćemo mi nastaviti niz nepobedivosti“, poručio je Mijailović.

MOZZART BET PRVA LIGA SRBIJE – 10. KOLO

Petak

OFK Vršac - Trajal 2:0 (0:0)

/Glavinić 52, 56/

Subota

15.00: (4,30) GFK Dubočica (3,25) Mladost GAT (1,85)

15.00: (2,15) Sloven Ruma (3,05) GFK Sloboda (3,45)

18.00: (2,40) Borac 1926 (3,15) Voždovac (2,90)

Nedelja

15.00: Grafičar – Radnički Sremska Mitrovica

18.00: Mačva – Javor

18.00: Radnik Surdulica – Zemun

Ponedeljak

18.00: Smederevo 1924 – Inđija

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Mozzart Bet Prva liga SrbijePrva liga SrbijeOgnjen MudrinskiMladost Novi SadDubočica

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara