Milorad Vučelić (FK Partizan)
Milorad Vučelić (FK Partizan)

Zanimljive reči Milorada Vučelića: Nijedna situacija nije toliko teška da ne može biti još teža

Vreme čitanja: 2min | sub. 05.10.24. | 10:42

"Niti dobra da ne može biti još bolja", uverava predsednik kluba iz Humske

Iako u ovom trenutku ima daleko veće probleme, igrači Partizana, stručni štab i upravni odbor kluba simbolično su proslavili 79. rođendan kluba iz Humske. Sve je prošlo protakularno, bez nekog spektakla, ali kao što rekosmo, u ovom momentu, u klubu postoje preče brige. Prisutnima se obratio i Milorad Vučelić, predsednik kluba u ostavci.

"Partizan je, kako to biva sa velikim klubovima i velikim imenima doživljavao čudnu sudbinu. Njegovi osnivači su prvo bili slavljeni, imena su im bila na ulicama, imali su spomenika, divili su im se. Onda je došlo vreme da im se ta imena sa ulica skinu i Koči Popoviću i Peku Dapčeviću, da bi ih posle opet vraćali. Tako je bilo i sa Partizanom, ali klub je uvek postojao i pred njim je bila svetla budućnost", rekao je Vučelić.

Izabrane vesti

Prikazan je i kratak film u kojem se prošlo kroz neke od najznačajnijih momenata u istoriji kluba, a Vučelić se dotakao i omladinske škole.

"Videli sto čime to Partizan može da se pohvali, to me je i podstaklo da i kažem sve ovo. Danas, klub može da se pohvali da ima ovakve igrače kojima želim sve najbolje i da nastave da prenose slavu Partizana. Kad pogledate sastav reprezentacije, vidite da je tu šest ili sedam igrača koji su bili u našoj školi kojom mi trenutno nismo zadovoljni. Nemoguće je kad pogledate našu ligu da u njoj ima više momaka poniklih u Partizanu nego stranaca, to je teško dostižno za sve. Imamo razloga da govorimo o svetloj budućnosti".

Uprkos svemu, predsednik Partizana smatra da klub može da krene napred, iako je u ovom momentu na najnižoj tački u istoriji.

"Osobina velikih je takva, gromovi ne udaraju u travu, nego u najviša stabla i vrhove. Prošlost, sadašnjost i budućnost ovog kluba je dovoljno velika i biće još veća. Svako jutro misli da je zora sveta i da je to najteži period. Kažu da vam bog uvek na pleća stavlja onoliki teret koliki možete da izdržite".

Na kraju poruka koja se može protumačiti i kao dodvoravanje navijačima.

"Časno je navijati za Partizan, nekad je to i civilizacijsko pitanje, kao i elementarno i moralno. Ovaj klub je trajao i trajaće. Nijedna situacija nije toliko teška da ne može biti još teža, niti dobra da ne može biti još bolja. Pobeđivali smo i u težim trenucima, tako ćemo raditi i u bitkama koje nam slede", istakao je Vučelić.


MOZZART BET SUPERLIGA - 11. KOLO

Petak

Radnički Niš - OFK Beograd Mozzart Bet 1:1 (1:0)

/Petković 23 - Mituljikić 53/

Subota

14.00: (2.85) Radnički 1923 ((3.35) Čukarički (2.50)

16.00: (2.50) Železničar (3.25) Mladost (2.90)

18.30: (1.25) Partizan (6.00) Tekstilac (11.00)

Nedelja

14.00: (2.50) Napredak (3.15) Novi Pazar (3.00)

19.00: (14.0) IMT (6.75) Crvena zvezda (1.20)

19.00: (3.60) Spartak (3.45) Vojvodina (2.05)

21.00: (1.28) TSC (5.70) Jedinstvo (10.5)

***kvote su podložne promenama



tagovi

FK PartizanMilorad VučelićSrbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara