Asano (© Star sport)
Asano (© Star sport)

Asano proradio posle dva i po meseca: Ranije smo padali iz straha, sad se vidi pomak

Vreme čitanja: 2min | ned. 08.11.20. | 11:33

Japanac hvali golmana Stevanovića i strelca Šćekića

Pregrmeo je Partizan jedno od izazovnih gostovanja u Superligi. Red je bio. Pao je u Novom Pazaru, Novom Sadu, Nišu, kiksnuo u Gornjem Milanovcu, mučio se i u Kruševcu i u Užicu, da bi uz primetne oscilacije iz Subotice, ipak, doneo ceo plen.

I primakao se Vojvodini na bod, u poteri za drugim mesto na superligaškoj tabeli. Još važnije, nagovestio model igre kakav zagovara trener Aleksandar Stanojević.

Izabrane vesti

Znali smo da nas očekuje teška utakmica. Dodatni pritisak nam stvara što zaostajemo na tabeli i što smo prosipali bodove na gostovanjima. Primetno je da smo počeli da vraćamo samopouzdanje, nastavljamo da igramo kako smo se dogovorili i ako primimo gol. Ranije smo uvek padali psihološki, iz straha da ne izgubimo, vezivale su nam se noge. Sada je vidan pomak, ali je potrebno vreme da još više uigramo i delujemo kao tim“, u dahu secira dešavanja sa severa Srbije Takuma Asano, strelac vodećeg gola crno-belih u pretposlednjem susretu 14. kola.

Na taj način krilni napadač je proradio u prvenstvu posle dva i po meseca čekanja, ali je njegov sedmi pogodak u takmičenju za bodove (još jedan dopisao u susretu kupa sa OFK Bačkom) ostao u senci odbrane Nemanje Stevanovića. Golman crno-belih ukrotio je udarac Milana Marčića u 90. minutu i osigurao crno-belima mir. Da tokom predstojeće pauze mogu staloženo da se posvete pravljenju igre.

„Stevanović je heroj, ali zasluga za pobedu ide svim momcima iz razloga koji sam pomenuo. Neca je bio odličan kod penala, mada su udarci sa bele tačke uvek lutrija. Stevanović uvek zbija šale, sa njim nikad nije dosadno, a uz to je sjajan golman, krasi ga veliko samopouzdanje“.

Hvali Azijat i drugog strelca za ekipu Aleksandra Stanojevića na susretu sa Plavim golubovima.

„Sjajan momak i saigrač je Aleksandar Šćekić. Staložen, miran, uvek uskoči u pravom trenutku. Dao je sjajan gol koji je puno značio ekipi“.

I Šćekić i Asano, narednih desetak dana biće van „Zemunela“. Baš kao i Zdjelar, Vujačić, Natho i Holender. Svi odlaze na reprezentativne akcije.

Radujem se. Velika je čast svakom igraču da bude u državnom timu. Potrudiću se da postignem gol ili da asistiram“, dodao je Takuma Asano, naoštren da doprinese dobrim rezultatima Samuraja u kontrolnim mečevima sa Panamom i Meksikom u Gracu.

PRVI PUT SA ŠIMUROM

Susret Spartaka i Partizana bio je interesantan i zbog saznanja da su rivali u prvih 11 imala po jednog Japanca. Asano je pritiskao odbranu domaćina, u kojoj se silom prilika našao Noboru Šimura.

Sreli smo se prvi put, nisam ni znao da Subotični imaju Japanca u timu. Malo smo popričali pre utakmice“, dodao je prvotimac crno-belih.


tagovi

FK PartizanTakuma Asano

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara