Novak Đoković (©AFP)
Novak Đoković (©AFP)

Novak “isprašio” Vavrinku, sa Rafom samo “bačenih pet” u prolazu

Vreme čitanja: 3min | pet. 26.07.24. | 10:53

Đoković sat vremena na “Šatrijeu” vežbao sa Švajcarcem, ali i dalje sa bandažom na nozi. Nadal izašao na trening, deluje zdravo i spremno, tako da se može očekivati njegovo učešće

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Pariza)

Jaka kiša poremetila je planove za trening većini tenisera, ali ne i onima najboljima koji su imali privilegiju, po ranije utvrđenom rasporedu, da vežbaju pod zatvorenim krovom „Filip Šatrije“ stadiona.

Izabrane vesti

Najpre su Džesika Pegula i Koko Gof uvežbavale dubl, a onda su tačno u 9.30 časova na teren istrčali Novak Đoković, Sten Vavrinka, Danil Medvedev i Nikolas Đari. Kako svi odjednom? Kao u onoj narodnoj, gde čeljad nisu besna, ni kuća nije tesna.

Na jednoj polovini terena prebacivali su Novak i Sten, a na drugoj Danil i Nikolas. I kao kada pravi majstori dođu na red da rade, čuo se samo zvuk reketa kad lupa lopticu i ona kako udara u šljaku. Ni reč. I tako skoro pola sata. Dobro, čuo se i Medvedev, koji je kod svakog udarca ispuštao zvuke kao da je finale Rolan Garosa u toku. No, takav mu je stil.

Đoković je ponovo, kao na Vimbldonu, imao bandaž oko noge. Ali, kao u Londonu, ni ovde nije imao nikakve probleme pri kretanju. Društvo su mu pravili Viktor Troicki, kao selektor reprezentacije i članovi stručnog štaba Miljan Amanović, Marko Đoković i Gebhart Fil Grič.

Prebacivanje je trajalo pola sata, uz budno oko svih sudija koji će voditi turnir, a koji su, izgleda, imali neku konferenciju i fotografisanje, pa kada su svi odjednom ustali, izgledalo je kao da je neki veći hor stigao na tribine „Šatrijea“. Malo ih je Troicki animirao, ali arbitri nisu zapevali, iako je delovalo da hoće svakog sekunda.

©AFP©AFP

A, onda je krenula igra. Na po dva poena. Đoković protiv Vavrinke dva poena, pa Medvedev protiv Đarija i tako u krug. Novak je prosto „počistio“ starog rivala od kojeg je svojevremeno na istom mestu izgubio finale Garosa. Nije to više taj Sten, tako da kada bismo te rascepkane poene skupili u jedan set, rezultat bi bio, recimo, laganih 6:1 za srpskog asa.

U 10.32 počeli su da se pojavljuju Španci, došao je njihov red. Najpre Karenjo Busta, pa Karlos Moja, a onda za njima i Rafael Nadal, koji je juče otkazao trening, pa se upalio alarm u zemlji da će možda odustati od singla. Ipak, Rafa je danas izašao na trening, a sa Novakom se pozdravio tako što su u prolazu jedan drugom „bacili pet“. I to je to. Utisak je da su nekada bili mnogo srdačniji, ali deluje da je sada Đoković dosta bliži sa Alkarasom, koji je poslednji istrčao na trening. Ali je stigao da prozbori koju reč sa Najvećim svih vremena, koji je polako odlazio sa terena na koji će se vratiti sutra, za meč prvog kola sa Australijancem Ebdenom.

Španci su trenirali po istom principu, Nadal sa Marselom Granoljersom, specijalistom za dubl, a Alkaras sa Karenjom Bustom. U jednom momentu Rafa je napravio grimasu, pokazao na bol u listu, ali bilo je nešto trenutno, brzo ga je prošlo i odradio je trening do kraja.

Prema tome, sve miriše na veliki teniski spektakl u Parizu, Đoković na Nadala već u drugom kolu.


tagovi

Pariz 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara