©MN Press
©MN Press

Živković: Englezi su favoriti na papiru, ali videćemo kako će biti na terenu

Vreme čitanja: 2min | sub. 15.06.24. | 10:22

Krilni fudbaler Srbije najavljuje borbu sa favoritom Grupe C na premijeri u Nemačkoj

Jedan od Orlova koji Evropsko prvenstvo u Nemačkoj dočekuju u sjajnoj formi i u usponu u poređenju na Svetsko prvenstvo u Kataru je Andrija Živković. Fudbaler PAOK-a je sezonu ukraso šampionskom krunom, uz niz pohvala na individualni učinak, te se sa pravom nada da će nastaviti u istom stilu i na kontinentalnoj smotri.

Izabrane vesti

"Sjajna sezona je iza mene, što mi veoma znači zbog Evropskog prvenstva. Želim da pružim maksimum, da nastavim u istom ritmu u reprezentaciji", istakao je Živković i dodao:

"Znače nagrade i trofeji. Volim PAOK i drago mi je što sam pomogao klubu da uzmemo titulu. Trudiću se da stečeno iskustvo prenesem i u reprezentaciju".

Prvi izazov Srbiju očekuje u nedelju, protiv Engleske koja je po svim projekcijama u najužem krugu kandidata za osvajanje trona, te ne čudi što je ekipa Gereta Sautgejta favorit na megdanu Živkoviću i saigračima.

"Englezi su favoriti na papiru, ali ćemo videti kako će biti na terenu. Igraćemo našu igru, profesionalni smo fudbaleri i protiv koga god da igramo, daćemo sve od sebe. Nebitno da li je protivnik Engleska ili neka druga reprezentacija, idemo na pobedu".

Jedan od aduta Srbije u Nemačkoj bi mogla da bude igra u vazduhu s obzirom na to da su Orlovi selekcija sa najvećom prosečnom visinom, a u tom slučaju Živkovićevi centaršutevi bi imali važan uticaj.

"Nadam se da će visina biti jedan od naših aduta. Imamo dobre skakače i potrudićemo se da opravdamo epitet najviše selekcije".

Pobeda protiv Švedske (3:0) neposredno pred put u Nemačku uticala je da reprezentativci Srbije podignu samopouzdanje.

"Uvek je lepo kada pobediš i ne primiš gol, kada igramo kao tim... Želimo da sa istim stavom izađemo svaku utakmicu u Nemačkoj i da damo maksimum".

Nekadašnji đak Partizanove škole i danas nosi epitet najmlađeg debitanta u reprezentaciji Srbije, a prve minute u seniorskom dresu nacionalnog tima upisao je 2013. goduine u Novom Sadu, protiv Japana.

"Takve utakmice se nikada ne zaboravljaju. Neverovatan je osećaj, bila su velika imena i oproštaj Dejana Stankovića. Značilo mi je za karijeru i nadam se da ću optravdati epitet i biti sve bolji".

Na dosadašnjem reprezentativnom putu, Živković je najveći uspeh ostvario sa vršnjacima 2015. godine kada su Orlići osvojili svetski tron.

"Mnogo je dobrih momaka iz te selekcije, nas sedmorica smo prošli sve zajedno. Znamo se oko 15 godina i drago mi je što smo na okupu. Tu smo sa jednim cljem - da pomognemo Srbiji", kazao je krilni fudbaler.


tagovi

OrloviAndrija Živkovićfudbalska reprezentacija SrbijeEURO 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara