Benjamin Šeško (@RBLeipzig)
Benjamin Šeško (@RBLeipzig)

Veliki poslovi Lajpciga: Šeško 2029. i Šalkeov 'box to box' biser

Vreme čitanja: 2min | sre. 12.06.24. | 10:28

Golgeter Slovenije ostaje na Red Bul areni na koju stiže 18-godišnji Asan Udraogo

Sinoć najavljeno, jutros ozvaničeno - Benjamin Šeško stavio je potpis na novi, dugogodišnji ugovor do 2029. sa Red Bul Lajpcigom. Velika stvar za Bundesligaša pred novu sezonu Lige šampiona znajući da su haubicu iz Radečea za leto pikirali Milan, Mančester Junajted, Arsenal i Čelsi.

Između dve strane pao je džentlmenski dogovor po kojem će Bikovi dati golgeteru odrešene ruke da leta 2025. ili 2026. napusti Red Bul arenu i napravi iskorak u karijeri. Samim tim, Šeško je skinuo teret pred Evropsko prvenstvo i duele sa Danskom, Srbijom i Engleskom u grupnoj fazi.

Izabrane vesti

Obezbedio je Lajpcig potpis 22-godišnjaka koji je u minuloj sezoni isporučio 18 pogodaka na 42 utakmice u svim takmičenjima, a kako stvari stoje i ukrao konkurenciji 18-godišnjeg bisera iz Šalkea. Čelsi, Njukasl, Frankfurt obigravali su oko veziste Asana Udraoga, merkao ga je i minhenski Bajern, ali na kraju će "box to box" igrač završiti u jednoj od najpolovljijih sredina za razvoj mladih fudbalera. Lajpcig će oktivirati izlaznu klauzulu od 10.000.000 evra koja se sticajem okolnosti poklapa sa tržišnom vrednošću momka iz Milhajma.

Najmlađi strelac u istoriji Šalkea potpisaće ugovor do 2029. godine, a planovi Marka Rozea su da Udraogo momentalno bude priključen prvom timu i prođe čitave letnje pripreme. Doduše, nije isključeno da tokom leta bude poslat na pozajmicu.

Vezista rođen 2006. godine je u nedavno okončanoj sezoni odigrao 17 utakmica u Cvajti za Šalke i za 825 minuta na terenu postigao tri i namestio dva gola.


tagovi

RB LajpcigAsan UdraogoLetnji prelazni rok 2024Benjamin ŠeškoFudbalska reprezentacija SlovenijeEURO 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara